Yeeaah

Minns ni filmerna häromdagen? Jag tyckte hon gick bra där.. Men idag kan dom gå och slänga sig i väggen haha. :P Men i början va de kämpigt,va påväg att bryta ihop flera gånger(A) Men tillslut lönar det sig. Arbetade som en dressyrhäst, kände faktiskt lite gung i steget. Gick i väldigt hög och "kompakt" form. Kändes helt underbart.

Vi arbetar bara med att rida henne fram till handen. Tidigare tränare har det varit att lirka i tygeln, ställa henne innåt. Men inte konstigt att vi inte kommit frammåt då.. Nu prioriterar vi farten först, en häst kan inte jobba korrekt om den inte har ett bra tempo. Sen kommer ju oftast formen av sig själv.

Imorgon blir det ett dressyrpass för Paula igen. Sen tis och ons? tror det var då. Då ska Paula rida. Torsdag tror jag vi skulle köra ett pass igen. Slår vad om att hon kommer ha ordentlig träningsverk. Men sen i helgen får hon vila och smälta in allt.



Kommentarer
Postat av: Hanna

"Nu prioriterar vi farten först, en häst kan inte jobba korrekt om den inte har ett bra tempo. Sen kommer ju oftast formen av sig själv."



Får man fråga vem du rider för?

Hade varit intressant att veta.

2010-07-20 @ 12:40:08
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Elin

Verkar som att du har hittat en riktig bra tränare! Behövs många fler som tänker och rider så! Hästen måste ju komma bakifrån och fram, ryggen först istället för som många tänker; huvudets placering först och sedan jobba med bakdelen. Visst, det är jobbigare att rida bekifrån och fram istället för tvärt om, men resultatet... Det är så stor skillnad! Dessutom är skaderisken mindre då hästen inte går och spänner sig på samma sätt! Så grattis till nya tränaren!

2010-07-22 @ 17:17:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0