Home:)

Är hemma nu , ganska skönt ;) Mamma säger att det har gått bra med Bajsan så får väl hoppas på det. Hovarna ser såååå bra ut efter all smörjning med matolja. Det hjälpte verkligen.

Sen hämtade vi täcket, och det va för lite för stort :(. Men hon får ha det ändå, för vi kunde inte lämna tillbaks eftersom det var rea. Får se hur jag gör med det. Hon får ha det tills vidare iaf. :)

Sen har hon fått en massa fläckar på kroppen, det kallas väl trivselfläckar? :P Ganska fint tycker jag =)

På fredag åker vi till övik också, ska bli askul :) Vi har fått låna en husvagn som vi kan sova i där så allt sånt har löst sig:D Imorron ska jag ficka transporten å packa alltning, kommer behövas en hel del.. :P


Hopp

Träningen gick väl helt okej, men märks att ingen av oss är i nån särskild toppform. Hoppade en riktigt bana på 110. Allt gick så himla bra till trippeln. Där tog de tvärstopp och hon vill inte hoppa,kom på flera gånger men nej. Kändes precis som hon tyckte de va för högt..:( Men gick bra tillslut! Kombiantionen gick super,
och vad hon hoppar! Hon skulle aldrig,aldrig riva bara för att. Hon drar upp bakbenen och frambenen så mycket så jag nästa studsar ur sadeln. <3

Är lite osäker på klasserna i övik. Men jag får känna på hon på fredagen om jag tycker det är lämpligt med en 110.

Grönt gräs och sommaren äger

Nu börjar de verkligen kännas på riktigt att sommaren är här. Idag byggde vi hade och släppte ut Bugzi på grönbete! Ni ska bara veta hur lycklig hon blev :')

Imorgon åker jag till Stockholm! Ska bli superkul att gå på Gröna Lund och bara umgås med mina kusiner och farmor och farfar.

Sen kommer jag hem på onsdag kväll, så bloggar kanske på torsdag. Åker sedan på fredagen till Övik och hoppar 1m. Hörde att det var stilhoppning så ska bli spännande!
Lördagen hoppar jag 95 och 110. Vill ha stadiga rundor, känns det bra satsar vi lite.
Söndag hoppar jag bara en 110. Måste verkligen få rutin på den höjden. Så en stadig runda där skulle inte sitta helt fel!

Ha de super så länge! Ska hoppa ikv och mamma ska filma,lägger upp det sen. ;)


Grönt gräs och sommaren äger

Nu börjar de verkligen kännas på riktigt att sommaren är här. Idag byggde vi hade och släppte ut Bugzi på grönbete! Ni ska bara veta hur lycklig hon blev :')

Imorgon åker jag till Stockholm! Ska bli superkul att gå på Gröna Lund och bara umgås med mina kusiner och farmor och farfar.

Sen kommer jag hem på onsdag kväll, så bloggar kanske på torsdag. Åker sedan på fredagen till Övik och hoppar 1m. Hörde att det var stilhoppning så ska bli spännande!
Lördagen hoppar jag 95 och 110. Vill ha stadiga rundor, känns det bra satsar vi lite.
Söndag hoppar jag bara en 110. Måste verkligen få rutin på den höjden. Så en stadig runda där skulle inte sitta helt fel!

Ha de super så länge! Ska hoppa ikv och mamma ska filma,lägger upp det sen. ;)


Midsommar!

Började dagen med att hoppa på en underbart fin och pigg häst. Bara lite sådär lagomt för att vara första gången på ett tag. Dagen ska nu avslutas med underbart trevligt folk. Ha de bra så länge och glad midsommar! :)♥


Vet ni vad?

Jag ska tävla på gräs i Norrland! Yes, de är faktiskt sant. Övik ska ha en regional hästhoppning på en gräsbana. Tycker det är jätteskoj, undra bara om det är stor skillnad mot sand/grus. Då kanske man måste brodda dom också? Eller ja. Man måste. :) Hoppas dom kommer hålla nån träning innan så man får känna på hur det är på gräs!

Finns bara 2 klasser, 110, 120 så blir väl dom. Får se hur hon känns. :) Känns ju väldigt tidigt med 120 och dessutom på gräs. Men det är en accumulator klass.
Om jag inte minns helt fel så ligger största delen av hinderna på 110,115. Sen de 2-3 sista hinderna ungefär 120. Det sista hindret har man 2 valmöjligheter på. Antingen att hoppa jokerhindret eller ett vanligt. Jokerhindret är 10cm högre än klassen och bommarna kan tex ligga på flata hållare, vara ett smalt hinder osv, knepig anridning osv..


Vinn ett schabrak!

Nu äntligen är det dags för bloggens första tävling. Ni kan vinna ett fint schabrak sponsrat av www.stablestore.se. Det är av märket protector med stablestores logga. Storlek full, men passar även ponny.

Det är absolut inte svårt att vara med. Det ni behöver gör är:
Lägga in bilden som finns nedan, på blogg, bilddagbok eller liknande och länka till inlägget.
Gå in på www.stablestore.se och välj ut en grej du hemskt gärna skulle vilja ha!
Skriv sedan en kommentar som innehåller länken där du lagt upp bilden, och vilken grej du valde.

Ett + är ju om ni lägger till mig på Bloglovin också. :)


TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 15 JULI!


 

Pink style

Skulle inte sitta helt fel med dessa saker, önska kan man ju alltid ;) Tänk vad snygga vid skulle vara med rosa!
Vi skulle klart va hetast på tävlingsbanorna, :D

(nog för att vi är de ändå men =D)



Swarowski pannband, 799 kr

Jin stigbyglar, 1 795 kr

Jin sporrar, 895 kr

Scapa schabrak, ca. 600 kr


?

Hur får man en häst att TRAVA över cavalettis? Och inte ta allt i en studs..

Pics




DUUUKTIG HÄST!

Jag lånade ut Bugzi till en tjej som är med på ridledarkursen. Hon va skitduktig! :D Riktigt kul att se henne från marken.. Dom gjorde en jättekul sak idag, dom hade mätt en sträcka som dom sulle galoppera. Ridläraren tog tid och så fick man reda på vilket tempo man hade.

Bugzi imponerade alla ganska mycket där. Det såg så sakta ut men hon var nästan snabbast av alla! Hon har verkligen en vägvinnande galopp. Sen skulle dom öka, och där hade hon ett väldigt snabbt tempo också, även fast det inte ser ut så! Sen var det att minska, och där kunde hon minska mest också!
Så himla duktig hon var ;)


Remember me

DSC_0083.jpg

Vet ni vad?

Idag galopperade jag för första gången på länge. :) De va superskojj och hon frustade i varenda galoppsprång, så kul tyckt ehon det var att få springa! Men lite knäpp va hon. Kändes som hon var precis över allt hela tiden, benen bara sprätte och ja, allmänt knäpp. Typ rädd för precis allting, en gång blev hon rädd för en blomma. Då förstår ni nog. ;) Men hon var ändå jättefin, stadig i formen men väldigt less på slutet.

Imorgon blir det att fara ut på nån skogstig, var nästan en vecka sen. Tror det blir så hela veckan som kommer,förutom de dagar jag ska hoppa. Rider bara hon tills på söndag, sen åker jag till Stockholm och kommer hem dagen innan jag ska tävla, så åker nog direkt till ÖOR och rider en liten stund på deras bana.

Dagens vill ha: Lamicell

Yasspass

Ojoj, den här dagen har varit lååångt över mina förväntningar. Kan ju bara säga att jag ALDRIG haft en 0-0a ute med Yassy. (eller jo men då var det typ 60.) Idag i första klassen fick vi ett stopp,men det var helt och hållet hennes fel. Hon tyckte väl att det rosa hindret var lite väl läskigt..

Sen i LC A1A så går vi in och 0ar grunden , sen i omhoppningen som då är 90 0ar vi också! :D Så himmla stolt över henne. Vi har aldrig hoppat runt en 90 bana ens, och nu gjorde vi riktiga omhoppningsvängar också! Kom totalt 3:a för alla klasser var ihopslagna. På ärarvarvet var hon galen hehe ;)


Hur länge?



I dagsläget så vet jag faktiskt inte, har inte hunnit fundera så långt än. :) Men troligvis dröjjer det ett bra tag innan hon får åka hem igen. När jag måste börja fundera över hur jag ska göra med henne är när jag börjar gymnasium och ca 1 år. Om jag fortsätter att ha henne då kanske det rör sej om 2-3 år till. :) Men det är ju inget jag bestämmer.. : )


Lagomt glad

Pållen har gått ute 8 timmar, varav 5 timmar har det ÖST ner iskallt regn. Självklart hade hon inget täcke?! Gissa om man hade en häst med ont i ryggen? Måttligt glad blir man.. Dom hade till och med satt på henne flugluvan,men vad gör den för nytta när det öser ner regn? 

Skulle inte förvåna mej om hon blir förkyld nu. Men,men. Har skött om henne riktigt ordentligt och ryktat i över en timma. Nu är hon iaf helt torr och står med innetäcket å en massa hö..

<3

Luvan

Såhär lååånga öron hade luvan, men de får duga ändå. Hon är såå söt :) Fick nån kommentar idag av att hon såg ut som en joker. Men isåfall är hon en väldigt väldigt gullig joker. :)

(och ja, de första hon gjorde va att rulla sig med den)


Tummen upp!


LALALLA

Något ligger på posten och väntar på mig, undra va de kan va! :DD


Bugzi Lady

Så underbart bäst hon va idag♥


Shopping again..

Var förbo på travet idag. Fick med mig litegrann hehe. Skulle testa vita ridbyxor eftersom jag använder samma som jag fick innan min första tävling 2003? Iallafall så provade jag typ 10 par. Och bara ett par satt perfekt, de var ett par Pikeur laugana. ♥ Så dom fick följa med hem. :)
Hittade också Kingsland show sock, hur sköna som helst så dom fick det också blir.
Sen bara en massa smågrejjer, typ flugspray å lite nödvändiga saker.


Betfor

Undrar om nån vet vad man kan ge istället för betfor? B har nämligen bestämt sig för att inte gilla de längre.. Jag vet att betforen är 100% fräsh. Bara att hon tappat lusten att äta det. Spelar ingen roll om jag blöter upp de med jättemycket vatten eller bara lite. All annan mat äter hon. Om hon har tråkigt kan hon ta nån tugga av det bara för att. Men äter aldrig upp allt.

Helt cofused över hur jag ska göra??




Ridhuset

Har spöregnat hela dagen, jobbigt värre. Men då var jag smart och smörjde alla hennes saker! Tummen upp för de ;)

Ridningen gick helt okej. Var ju tvungen att ta ridhuset eftersom de spöregnade. Fick aldrig riktigt tag på ytterbogarna för att balansera upp henne. Red ju alltid innanför spåret eftersom det är som att rida på asfalt på spåret. Idag travade jag lite mer också, och vilken snygg resning hon har på halsen(visst säger man så?). Om hon hade haft steget hade hon varit hur fin som helst.. Men hon är bäst ändå:D


Hoppning med Yassy

Idag hopptränade jag Yassy. Kändes ganska hemskt att sitta på en tunn c ponny när man är vad vid en lite grövre storhäst. Gick då hyffsat bra, men gud vilken skillnad det är mellan hon och Bugzi! Känns så himla tydligt hur osäker Yass är jämfört med Bugzi.

Vi hade en liten "tävling" att hoppa banan snabbast. Fick ett stopp. Va lite surt annars hade vi typ varit snabbast. Men hade 0 koll på ytterbogarna iom att jag inte kunde ha martingal (pga flugbiten precis i mitten av bogen). Måste verkligen ha läkt till på lördag!

Har också anmält mej till tävlingen nästa helg! Spännade ska det bli :). Hoppar LC och LC A1a


Dagens ridpass


Blev ridbanan idag också för lite lösgörande arbete. Fick ut det jag ville och lite till av ridpasset. Allting flöt på och hon var väldigt arbetsvillig. Fuskade lite idag och tog några travsteg, kändes mjuk, vilade på steget och hittade takten direkt.

Imorgon börjar vi trava "på riktigt". Hoppas också jag kan häma ut mina paket så jag kan testa de nya sakerna ;)

//Mikaela


Vikten av den korrekta sitsen

"De verktyg vi ryttare använder för att visa hästen vad vi vill kallas på ridspråk för hjälper. De olika hjälperna är händerna, skänklarna och vikten. Hjälperna ska användas mjukt, väl avvägt och i kombination med en välbalanserad sits. En korrekt sits är grunden för en välbalanserad ridning."


Den av ryttarens hjälper som är mest naturlig för hästen att lyssna på är vikten. Därmed är den ryttarens viktigaste hjälp, och kanske de mest svårkontrollerade. Vikten inverkar oavsett om man vill eller inte, och oftast utan att man märker det. En ryttare kan ha sned sits utan att veta om det själv, och en sned sits gör att hästen rör sig snett. Därför är det väldigt viktigt att lära sig sitta rätt, och sedan ständigt träna sin sits och sin förmåga att använda vikten som hjälpmedel. Genom att fördela sin vikt på olika sätt på hästen får man den att ändra tempo och riktning.
-Som ryttare är det viktigt att ha en god kroppskontroll. Det är inte fel att rida utan stigbyglar eller att bli longerad. Prova att göra övergångar vid longering utan att ha någon hjälp av tygeln, säger Lotta Petterson. Det är också väldigt viktigt att man känner båda sina sittben och att man kan känna dem lika mycket, samt känna när man använder höger respektive vänster mest.


Källa: Häst&Ryttare


Vi skrittar på

Det är verkligen, verkligen sämst väder ute. Önskar hellre att det var 30+..

Red ut än fast det halft regnade. Blåste så grymt mycket så jag var tvungen att skritta tillbaks. Blev ridbanan istället, ligger ju så bra till att de aldrig blåser där. :) Jobbade lite lösgörande, särskilt att få igenom henne i vänster varv. Hon satt fast jättemkt i början. Men på slutet gick hon superbra!

Ska verkligen fortsätta när jag har ridit igång henne helt med allt skrittjobb. Det lönar sig i längden och man får en mycket bättre "grund" att jobba med i traven och galoppen. Särskilt tempoväxling i skritt. Det måste va bland de svåraste jag gjort..



Förresten, så kommer det 19 hästar till ridskolan nu. Det ska hållas en ridledarkurs här i 3 veckor. Blir kul att man inte blir så ensam på stallet och att det kommer vara folk där jämt. Kan säkert kolla på några gånger och se hur dom rider. Sen så skulle de inte förvåna mig om nån av dom vet vem Bugzi är.. Känns som vart man än kommer så vet nån vem hon är ;)


Jobbig häst.

Haha, varje dag jag är på stallet förundras jag över hur rolig Bugzi är. Hon ger mej alltid ett gott skratt. Hon brukar ofta lyckas göra de omöjliga möjligt! Tex, för nån dag sen lyckades hon ta sönder ett fastsvetsat järnstaket i hagen. No idea hur hon kunde få loss det.. Men hon bevisade att hon kunde!

Har ni också känt att era hästar brukar va så nån gång? ;)


Sen idag när jag var ute och skrittade bajsade hon, sen var det inget mer med det. Och vet ni vad hon gör på hemvägen? Flyger rätt upp i luften för att hennes EGNA bajshög var superläskig. Hon skulle inte förbi den.. Men efter en stunds övertalning kunde hon spriiinga förbi. Det är inte nyttig för henne att vila alltså..

Har en rolig sak att berätta ang bilden. Jag ska nog (om allt går som de ska)
 rida LC, LB hemma på Yassy nästa helg. Vi har ju en lokal ponnyhopp och hon
 skulle behöva komma ut och lufta av sig lite. :)



Ny design

Var så less på den gamla designen så jag gjorde snabbt en ny.. Inte direkt avancerad men det får duga så länge. :) Är inte riktigt klar än. Tycker färgerna är lite för tråkiga så ska ändra på de. =)

Hiss eller diss?


Vill du ha en Charles Owen?

Men tycker du dom är för dyra? :) Beställ då härifrån, www.4dobbin.com. Du får den inom 4-5 dagar och priset för hjälmen+frakt är endast 1 350 kr*. Helt sjukt när dom kostar nästan 3000 i sverige..

*Det är 10% rabatt på hela beställningen nu!! Så passa på!!

Finns även massa andra billiga saker som tex veredus skydd, joules tröjor, horseware täcken, John W saker..

 
           


Tips

Ville bara tipsa om att den norska sidan www.skoies.no har rea på nästan alla Kingsland saker, och då är det billigt kan jag tala om. :) Skulle mer än gärna klicka hem ett par saker därifrån..

Bla. Kingsland väst 800 kr, ord. 1250kr.          Kingsland Sweater 440 kr, ord. 680kr.
                                    

,

Idag tyckte jag faktiskt att både jag och hästen ska få en klapp. :) Kändes riktigt bra i skritten! Mjuk och följsam. Kunde reglera formen, red mycket i en lite lägre och längre för att hon ska få skritta på ordentligt.

Beställde också ett Amigo Mio flugtäckte. Kan nog vara skönt för henne med ett täcke när hon går ute dygnet runt mot alla flugor och sånt. Matckar också bra till hennes Rambo flughuva i samma färger :p


Tråkigt

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Nordmalings Ridklubb
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Mamma
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Yassy
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2006?
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Yasmine

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Landril
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: LB:1 Yasmine
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LB :p
4. Vad tävlar du för klasser?: LC, LB
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: 2a i LB:1 med Baggis

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Bugsan,typ 120-130? Dont care;)
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Baggis,tyyp 120
3. Vad tävlar du för klasser?: LC-LB
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: 1a x 4 i 90cm. 1a 95cm. 8a 105cm.
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Umeå rf :)

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Bianca
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Ronja
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Isadora
4. Vem är den största hästen du ridit?: Landril
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Ingen?
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Silas
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Vivvi
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Silas
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Bugzi
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Ingen

Antingen eller:

Häst / Ponny - ponnyaktig storhäst ;)
Dressyr / Hoppning - Självklart!
Utomhus tävling / Inomhus tävling - Utomhus!
Satsa för seger / Fis rida -  Vill va bäst..
Vitt schabrak / Personlig färg - Dressyr-vitt Hoppning-olika färger
Ridstövlar / Chaps - Ridstövlar såklart!
Spilta / Box - Mycket bättre!
Spån / Halm - Mycket enklare att mocka!
Räcke / Oxer - Båda, men en stor oxer kan skrämma mig! x)
Kompisar i hagen / Ensam - Det ska vara kompisar :)
Sand /grusbana - Grus



Dagens köp :D



Horseware Fly Mask, nån som har det? Är den bra?


Äntligen har det vänt.

Idag är första dagen på länge jag har kunnats andas ut ordentligt. Bugzi är nästintill frisk nu, halsen är väldigt öm men svullnaden på ena sidan har nästan lagt sig helt.

Skrittade ut i skogen idag. Myyycket pigg häst. Blev en blandning mellan skritt och trav. Hoppas det inte gör något eftersom hon bara ska skrittas.. Hade tänkt skritta 4-5 dagar till, beror på när halsen blir bra. (Kan bara rida med långa tyglar nu när hon är öm.)




Var förresten till stan idag, handlade en massa snygga kläder. Och fynd gjorde jag allt :) Köpte nästan allt på rea, deni! ;)
Imorgon är det skolavslutning, gode skönt. Nu kommer jag verkligen få tid för Baggis. :)


Inte bättre

Vet inte vad jag ska säga om idag. Hon hade feber, men benen ser faktiskt bra ut. Lite svullen runt kotan, annars okej. Dock så ömmar hon jättemycket på halsen. Det har hon inte gjort tidigare. Sen när jag red tyckte jag inte att hon kändes fräsh vänster fram. Menmen , ska leda henne några dagar nu igen.


ÄNtligen

Första feberfria dagen idag!! Nu äntligen verkar allt börja bli bra.. Men hon är ändå inte helt 100. Ligger gärna ner och så,vet inte vad de beror på. Benen ser jättebra ut. Fick sista sprutan idag. Hon verkar ha fattat att man ska stå snällt så går allt mkt snabbare:) Imorron ska jag skritta på henne, ska ta det väldigtväldigt lugnt dom kommande veckorna. Men vill ändå att hon ska vara klar till öviks 3 dagars i juli!<3 Menmen, vi får ta det i hennes takt. Bara hon blir frisk!


Sry

Ber om ursäkt för mina inlägg, skriver bara ner allt lite hastigt. Vill bara kunna blicka tillbaks och se vad som hänt och så senare..


n

n


Eventuellt

Min pålle har testats mot det: http://www.sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Hast/Avelsrelaterade-sjukdomar/Virusarterit---information-och-rekommendationer/

En annan sjukdom som jag misstänker (tack malin)

Ehrlichios (borrelia) kan ge en dålig aptit och hög feber. Benen svullnar, hästen blir stel och ovillig att röra på sig och den tappar vikt snabbt! Vid lindrig ehrlichios kan hästen ha hosta som inte ger med sig, samt vara snorig dvs förkylningssymtom. Då behandlingen är ganska kraftig görs den bara i nödfall.

Hon har dålig aptit, haft hög feber, benen har svullnat, hon har faktiskt blivit en aningen stel, vill gärna inte gå frammåt(men beror nog på ont i bakbenen), har tappat ganska mycket vikt på 2 veckor. + att hon har hostat och hade förkylning för en vecka sen ...

Tummen upp säger jag bara.


Neeej

Imorse var hon helt frisk (trodde jag) sen när jag kom hem från ponnytävlingarna på surf så hade hon feber och lite svullen i benen igen. Åh vad jag hatar dehär :(

Kärlek till henne

Var och sprutade henne för ett tag sen, och vet ni vad? Hon var jätteduktig! Ryckte inte ens till :D<3 Kärlek i massor till henne<3<3<3<3 Pusspusspuss<3:D

Dock så ville hon inte äta medecinmaten :/ Men jag förstår henne..


Gågågå

For till B tidigt idag eftersom det inte fanns nått att göra på skolan. Borstade och myste över en timma :) Hon är så himla gosig när hon lägger huvudet på axeln och somnar <3

Sen var jag ute och promenixa lite i skogen och efter en väg i ca 40 min. Bra för henne och bra för mej !
Hon hade varken ätit eller druckit när jag kom dit, men hade ingen feber.

När jag for därifrån såg jag henne stå och äta och dricka! Och vet ni vad? Hon drack en hel hink! :D
Hoppashoppas det håller i sej nu :)

Men,,, hon har fått en jättestor "bubbla" där vi sprutade in medicinen igår. :( De röda linjerna markerar där bubblan är :(



Nothing els matter than you. (stavning?)

Ska strax åka iväg till sjuklingen. Ingen feber idag men har varken ätit eller druckit.. :( Bakbenen ser mer svällda ut än igår.

Vill ha tillbaks denhär känslan.. <3

Dag 2

Idag trodde vi Bugzi skulle vara mycke bättre.. Men tänk så fel man kan ha ibland. Klockan halv 7 imorse väcker mamma mig och säger att nått är fel med lilla B.

Antagligen så har hon haft kolik och fått vattenbrist. Hon har ju druckit max 10l på 3 dagar. Vi ringde iaf hit vetrinären igen så hon fick stå med dropp nästan 3 timmar. Nu är hon myyycket piggare och dricker och äter av egen vilja.

Svullnaden på benen hade gått ner ganska mycket idag, men dom var ändå svullna kring kotan. Det blev bättre ju mer hon rör på sig, så blir till att skritta och leda mycket nu. Syns att hon fotfarande har ont, men det är bättre.+ att hon ska ha smärtstillande i 4 dagar. Hon har haft lite feber också, som mest 38,6 men innan vi for var den 37,2. Så de är ju positivt :)

//Mikaela

Jättesjuk..


Första dropp påsen..


Piggelin! :D

Tyvär...

Hade vetrinären slut på likadana färger så det fick bli såhär. :) Och om man kollar noga så ser man hur svullen hon är runt kotan. (om de heter så?) där hon har den vita strumpan.





Underbaraste häst! <3

<3

Idag när vi kom till stallet hade hon 39,6 graders feber och bakbenen var jätteuppsvällda. Blev ju att ta dit vetrinär direkt, hon fick pencillin och nått smärtstillande. Syntes så tydligt att hon hade jätteont.. Villle knappt stå på bakbenen och låg helst ner.
Man blir så lessen när man ser att djur har ont.. Det tar i hjärtat:/

Hursomhelst hade vet. inte en aning vad som hade hänt. Hon la på ett jodopaxomslag. B ska ha det varje natt ungefär 4 dagar och få sina mediciner i 4 dagar.. Sen får man hoppas på det bästa<3. Febern gick iaf ner nästan en grad efter hon fått pencelinet...


:(

:(

Hihi

Nu blev jag faktiskt lite glad. Proppen för ÖORs jubileumstävling har kommit ut. Och det ser ut att bli en superhelg där! :D 3 dagar med perfekta klasser, ryttarfest, och underbart trevligt folk! Stämningen är så härlig söderut :)

Tror jag ska hoppa 1m, 1m, 110, 110 :)

Stackars pålle..

Sjuk sjuk sjuk ..


:')




RSS 2.0