Åhhh :D

Har en grejj pågång :D Hoppas att allt funkar så det blir så, gud vad kul det ska bli! Men avslöjar ingenting än utan berättar mer när de bli aktuellt :D

Ledtråd:




Helg utan häst

Har varit borta i helgen så det har inte blivit nån Bugzi :(. Mamma red ut på henne igår och idag får hon vila . Har inte alls lust att rida i snöovädret. Längtar tills alls snö försvinner! Men vart ska de ta vägen? Har en känsla av att de kommer att bli ganska mycke snöslask iår..


Konditionsträning

Nu kör jag igång på riktigt allvar med Buzgi. Har läst igenom en massa tips för att stärka hästen och bygga upp konditionen. Har gjort upp ett schema över hur jag vill att de ska se ut och kommer följa de så noga jag kan. Btw, idag skulle jag testa en av övningarna jag hittade. Man skulle galoppera 5 min, sen skritta 1min och fortsätta så 5 gånger. Bugzi orkade inte igenom första 5 min ens..

Måndag: Konditionsträning inne/ute: Värma upp i skritt och trav 15 min, galoppera 5 min, skritta 1min. Upprepa det 5 gånger. Sen travar och skrittar man av i 15 min.

Tisdag: Vila/skritt och trav ute, musklerna får då chans att byggas upp efter ett riktigt mjölksyrepass dagen innan.

Onsdag: Hoppning varannan och dressyr varannan då mamma rider.

Torsdag: Mamma rider dressyr.

Fredag: Hoppträning varannan och dressyr varannan med mycket övergångar för att stärka bakdelen och få henne mer "lyhörd" för hjälperna.

Lördag: Uteritt

Söndag: Uteritt



Saknar ..

Dagens träning

Hoppade idag min lilla bana. Gick väl sådär.. Är inte direkt nöjd. Men på slutet gick de väll hyffsat när hon kom igång. Men de va trööööögt!
Känns inte som vanliga gamla Bugzi som tkr de är superkul att hoppa.. Menmen , :(

Bana

Tänkte ju hoppträna lilskruttan imorron :) Blir en enklare bana med många titthinder. 1an och 2an är en dogleg och 3an är en 2-kombination som vi kommer ändra till 3-kombiantion under träningen :) På slutet kommer det bli en liten bana på 7 hinder som på bilden :)


Mamma red

Idag har det varit kalla än nånsin tror jag.. Imorse stog termometern på -32 grader ?! Det är föööör kallt. Och då menar jag för kallt..  Mamma red Bugzi idag. Av vad jag hört så har det gått bra :).

Har bokat in en ny tävling idag också. Det är den 21 mars i Övik. Banan kommer att byggas som en lokal/regional tävling. Perfekt, ;) Ska hoppa 90 och 1m. Och nu ska vi orka runt hela banan, det har jag bestämt mej för! Båda omhoppningarna är A:1A så alltså kan de bli en 110.. Man kan ju alltid hoppas :)

Ska ju hoppaträna imorron också. Har inte bestämt mej än hur jag ska bygga banan , men ska ta med en mur och en kombiantion. Alla vet väl om att nytt i TR för 2010 är att kombiantion får finnas med från LC för storhästar! Alltså får man räkna med att det kan komma kombiantioner i LC.


: )

Mej i GPA? :p


Underbar häst

Red i ridhuset idag, hon jobbade på rktigt bra. :) I början va det hopp och skutt och hon såg spöken överallt, haha! Men det är ju inte speciellt ovanligt när det gäller Bugzi. Efter att ha galopperat ca 5-10 min så släppte allt. Hon tyckte det va jättekul och verkligen kämpade in i det sista. Man fick inte heller ta nånting med skänklarna, då blev det nästan fullt sken så pigg som hon va!



Inget möte

Blev inget möte idag , synd. Men blev ju mer tid med Bugzi, gav henne en massa äpplen om morötter. Då blev hon glad :). Men det var inte speciellt trevligt att va i stallet, -10 var de .. Grymt kallt! Vill bara att vintern ska va över :(

Imorron blire väll att beställa ny hjälm :):) Har bestämt mej till 99% att jag vill ha GPAn :):)


TS möte

Drar alldeles strax iväg till B. Ska pyssla om min lilla prinsessa de jag hinner :). Sen ska jag på TS möte.. Hoppas det blir en klubbis snart. Och att vi får fram nånting vettigt av mötet.

Kikade runt på lite transporter, hittade då en jättecool grej som är rätt ny om jag förstått det rätt? Man kan alltså lämna in sin transport och få en megastor dekor som täcker hela baksida av transporten. Rätt grymt enligt mej ;)


Hjälm

Blir ingen ridning idag, är ju typ värsta snöstormen :o Inte kul :( Men Bugzi förtjänar en vila, hon har ju inte vilat på över en vecka! På onsdag ska jag hoppa, jättekul:) får se vad det blir för övning.

Har också hittat en GPA speed-air Europa för halva priset! Det innebär att det kostar lika mycket som en Charles Owen, fråga är vilken jag ska köpa? Nackdelen men en GPA är ju att dom är kalla på vintern och att det kan komma in knott i vetelationshålen på sommaren. Men å andra sidan flyter man ju bort om man har en CO på sommaren. :) Hur är GPAn i storlekarna? 

Är dessutom en GPA med stjärnor :):)


Kavaj eller tröja?

Har lite sådär i-landsproblem. :) Kan inte bestämma mej om jag ska köpa en tävlingskavaj eller en snygg tröjja att tävla i. Kavaj är ju alltid snyggt och så , men har så himmla svårt att hitta nån som passar. Men å andra sidan så är en snygg tröja minst lika snyggt som en kavaj + att det är såå mycket bekvämare.

♥ Hur ska ni göra iår? Kavaj eller tröja?

       
Kingsland Isabelle Knit 600 kr           Pikuer Scarlett, begagnad 600 kr


,

Vilken färg på schabraket ska jag köpa? Tycker alla är så grumt snygga..


<3

Bara för att min finaste Baggis är bäst . hoppade super på träningen .. hennes personlighet slår nog yassys tillochmed.. en häst på miljonen :)


ingen ridning ingen spencer

ingen ridning idag , mamma tog lill bugzi. sen blev anna spencer träningen inställd på lör?! hade verkligen sett fram emot de..

Galoppintervalla

Ledig från skolan idag, grymt skönt :) Har varit ute och galoppat lite med B. Gick jättebra :) Red dressyr igår själv. Första gången på länge jag kände att det var kul och att vi inte "motarbetade" varandra. Hoppas de fortsätter så och tt vi får mer hjälp :)

Anmälde mej till Anna Spencer på lördag också.. Gissa vilken tid frambyggnaden är? 07.30 OMG, liiiite för tidigt. Betyder altså at man måste vara där klockan 7 på morgonen. Menmen, de är ändå värt:D.

Såg att gallorna hade blivit mycke bättre idag! Skönt:)


Lindad

Av råd från hovslagaren så ska Bugzi spolas på benen med kallvatten varje dag efter ridning. Sen torka benen helt torra och linda bakbenen. Känns väldigt jobbigt nu i början , men blir säkert lättare när man fått in lite rutin! Eftersom hon har så himla stora gallor på bakbenen så ska det nog bli bättre när vi börjat spola och linda.♥


Glen Gordon Gummitygel

Tabaccofärgad gummitygel av märket Glen Gordon. Storlek cob. Använda 2 ggr.

Nypris: ca. 350 kr
Mitt pris: 250kr+frakt

Mejla [email protected] vid intresse. :)


Kingsland Schabrak

Nästintill oanvänt schabrak. Storlek ponny av märket Kingsland. Jag tror det är en hoppmodell.

Pris: 300 kr+frakt

Mejla [email protected] vid intresse! :)


Equipage tävlingskavaj

En riktigt fin tävlingskavaj. Storlek 164 av märket Equipage. Syns inte att den är använd.

Nypris: 600kr
Nu: 300 kr + frakt, men billigare vid snabb affär!

Mejla [email protected] vid intresse :)


Resultat

Är ganska nöjd idag. Blev lite blandat resultat,. I första klassen på framhoppningen så va hon hur seg som helst, fick aldrig igång henne. Sen gjorde jag ju en liten tabbe också , hehe. Skulle hoppa ett litet hinder på 30 cm. Jag tror ju sjäklart att hon ska hoppa,men tydligen så skulle hon inte de. Så jag åker fram på halsen och glider av.. Pinsamt värre. Sen när vi kommit in på banan flyter allt på. Fick upp ett jättebra grundtempo och i omhoppningen fick jag till en riktigt bra sväng. :) Blev 0-0a och fick en 1:a rosett. Inte direkt nån kokurans men ;).

Sen i andra klassen, 1m, där stog hon nästan stilla i galoppen, hade ingen framåtbjudning eller nått. Tror hon blev lite less efter första klassen. Vi stoppade ut oss ;( Jättesynd men efter att vi fått ett stopp på första hindret slutade jag rida! Och de kan man ju inte göra på lilla Bugzi :). Sen märkte vi när vi kom hem att hon aldrig hade ätit sin mrogonmat?! Så jag tror hon förlorade mycke energi på det också..

Bildbrist..

Pegasus!

Nästa gång jag ska på Pegasus så blir det att storshoppa :).
Det jag ska handla blir:

1 tabaccofärgad lädertygel
Tretorn stövlar
Tävlingskavaj
GG Schabrak och Luva

Summa: 4200 kr ..
  

Tävling imorron!

Nu tar vi nya tag och hoppas på att det kommer gå bra imorron! Ska tävla på Södra Umeå Ryttarförening. :) Blir att hoppa 90, 1m som förra gången. Hoppas på att få lite jämnare rundor, och att få tillbaks henne mer. Målet nu är att gå 0-0a i första klassen och max 4 fel i andra klassen. Vill också att hon ska krypa lite närmare hinderna, blir mycke lättare att få ett runt och högt språng. Istället för att hon kommer lång ifrån och blir låång i ryggen och tappar bakbenen.


www.warnmark.blogg.se

Är med och tävlar om ett par assnygga ridstrumpor! :D

KLICKA HÄR för att vara med! :D


www.lamiamichelle.blogg.se

Är med och tävlar om riders magic och silke care conditioner :D

KLICKA HÄR för att vara med :D


www.astridstraning.blogg.se

Är med i en tävling om att vinna en ursnygg grimma :D

KLICKA HÄR för att vara med :D


www.linastraningsdagbok.blogg.se

Är med i en tävling om att vinna ett assnyggt Exclusiv Horse Wear tävlingstäcke:D

Va med du med hos www.linastraningsdagbok.blogg.se :D
http://linastraningsdagbok.blogg.se/2010/february/bloggtavling-vinn-ett-tavlingstacke-fran-ex.html


...

Har inte haft nån inspiration till att blogga längre.. Kanske beror på att jag och Bugzi är nere i nån svacka nu? Känns som vi är tillbaka på ruta 1 igen. Hoppas verkligen allt löser sej snart <3 Vill inte att de ska kännas så här!


King helg

Helgen har varit super, bara tagit det lugnt och varit hos Bugzi. Har haft hårdträning ute i djupsnön!! Det behövs .. Red ut båda dagarna och tränat mycket övergångar. Sjukt bra har det hjälpt! Man känner redan efter några stycken att hon "sitter mer på bakdelen" och så. Man får ju vara noga med henne att hon bär upp sej, annars blir hon lång och ligger på bogarna . Det är ju inte särskilt bra. Men somsagt har jag knappt känt att hon haft nån tendens till att göra det i helgen! :D

Veckans schema

Mån-Dressyr
Tis- Vila
Ons-Hoppa några språng
Tors-Rida ut
Fre-Dressyr
Lör-Rida ut
Sön-Tävling :D

Uteritt

Blev en härlig uteritt idag :). Vädret var underbart och Bugzi va underbar också.. =) Passade också på att städa henne skåp som va gaaanska så stökigt. Så nu är det fint igen :).


www.reitsport.blogg.se

Är med och tävlar om ett KL pannband hos www.reitsport.blogg.se :D

Va med du med ;)


Hoppträningen idag

Hade hoppträning idag. Gick hyffsat bra. Kändes mer eller mindre klockren på alla hinder. Men det är ju inte hindrerna som är svårigheten utan mellan hinderna. Hon är brunstig nu så ja , hon ett ett STO. Gillar inte att hon ska var så sur mot skänkeln. Gaaanska jobbigt.. Hoppade en bana på ungefär 90-1m. Fick ett stopp i en sväng där hon tjurade ihop, kom helt fel och allt blev bajs. På dom övriga hindrerna va hon skitfin :D Fick beröm för att hon fått en helt annan galopp och språng än när hon kom :D Skitkul! :D

Invigde också nya tränset idag :). Kunde inte ha blivit snyggare! Sitter som en smäck och färgen är helt underbar!


ÄNTLIGEN!

Nu har nya tränset kommit :) Tog lite tid menmen :p Är assnyggt och jag typ sitter och drägglar över det ;) Lite över 400 kr fick jag ge för tränset och då var det med frakt också :) Ganska nice va? =)


Södra Umeå Ryttarförening

Nu har jag en ny tävling inplanerad, blir en klubbis igen. Men nu ska jag åka norr ut. Till Surf den 14 feb. Ska bli jättekul att åka dit! Längtar så grymt mycket efter hur det gick i helgen ;) Synd bara att tävlingen krockar precis med Anna Spencer .. Men vad gör man? Hoppar ju ändå i tävlingsgruppen varannan fredag. :)

Ska starta 90, 1m igen. Hoppas hon får upp lite mer kondition så hon har orken kvar i 1m. Men det ska nog gå bra med världens bästaste superduperhäst! :D


Mina täcken

Har fått nån förfrågning om vad jag använder för täcken till Bugzi. Så nu kommer ett litet inlägg om det.

Nu på vinter när det är så himla kallt går hon med ett normaltjock innetäcke. Vet ej vad det är för märke men det fyller sin funktion.
Är det över -15 grader går hon med sitt lila Rambo Rug 370g. Ett riktigt supertäcke med super passform och kvalite. Om det är under -15 så går hon med ett ljusblått Amigo täcke eller ett Event täcke. Båda dom är också jättebra. :)

Sen på hösten så har hon regntäcket på sej med inneätcke under. Då vet man att hon alltid är torr. Om det skulle va kallt så slänger jag på hon ett tunnare vinterttäcke.


 


   


Dagens ridpass

Var länge sen jag skrev ett ordentligt inlägg om dagens ridpass. Så nu kommer äntligen ett. :)

Eftersom jag tävlade igår så skulle jag bara ta det lugnt idag, hade tänkt rida men det blev inte av. -10 grader i stallet är inte särskilt kul .. Då tappar man lusten att rida också .. Men iallafall så va ju hon tvungen att röra på sej för att inte bli stel så jag bestämde mej för att träna NH! Gick väl sådär haha! Bugzi måste ju trott att jag förlorat förståndet som jag höll på .. Hon kollade på mej ungefär som om jag va dum i huvudet ;). Lite sött ändå! 
Förresten så har vi har börjat lära in en ny sak nu - nämligen bugning. Hon är jätteduktig, idag gick hon nästan ner på ett knä vilket är skitskojj! Tur att hon är så lättlärd (bara hon får godis hehe).

Det var väl alltsom hände idag . Imorron blir det dressyr, skriver mer då.

Åh justja, har lite tips för er som vill börja träna NH. Fick faktiskt det här tipset av en annan bloggare, minns inte vad hon hette men om du ser dethär så lämna gärna en kommentar så får du en länkning! Övningen eller övningarna heter "dom 7 lekarna", asbra att börja med i NH. Man bygger verkligen upp ett företroende mellan häst och ryttare. Klicka på länken så kan du läsa hur alla lekar går funkar. Lycka till!

Länk: http://hem.passagen.se/maria_m/sjulekarna.htm

Rösta?



Är med och tävlar om att bli veckans blogg hos www.tessekakan.blogg.se
Rösta gärna på mej!
Rösta här: http://tessekakan.blogg.se/2010/february/manadens-blogg-tavling.html#comment


RSS 2.0