...

nu äter hon dåligt.. hon får inte bli sjuk!!

Dagens hoppträning

Hade min sista träning för den här terminen idag. Avslutade det med stil också ;) Hehe,  Nä men måste säga att de gick ruskigt bra! (tillägger att de gjorde de för alla). Vi började att värma upp dom skritt trav galopp. Usch vad hemsk hon kändes där. Går aldrig bra i början när hon inte är varm i kroppen..

Sen när vi började hoppa fram skulle vi hoppa upp dom lite, så vi travhoppade ett räcke upp till 120. Ojoj säger jag bara.. Hon klarade de hur lätt som helst.

Sen blev det några linjer som hon också gick klockrent på. Tillsist tog vi trekombiantionen, det låg hon perfekt i hela vägen!

Efter de hoppade vi bana. 110-120. Linjerna satt klockrent, trekombiantionen likså.. ♥:D

Bilder kommer..


Busig häst

Igår var jag inte särskiklt glad på lilla pållen. Vi skulle rida ut till ett ställe ensam för första gången. Vi har säkert ridit där 20 gånger förut med sällskap. Iallafall så måste man gå över en bro, med en fors under.
Och ja , de kanske förklarar sitt ! Stog i en halvtimma och försökte få över henne. Men icket, hon skulle inte över. Så jag orkade inte bråka mer + att det är ett 10 m stup 5 m från bron. Så tog väl de säkra före de osäkra också.

När jag ledde henne över gick de väl hyffsat, hon slängde sig bakåt första försöket men andra galopperade hon över med mej efter.

På hemvägen skulle jag rida över det hade jag bestämt, stog i kanske 10 min. Och jag sa åt henne ordentligt att hon skulle över. Tillslut gick de, men då med sken över....

Broar är visst jättefarliga! Visserligen så är det en fors under och det låter som om typ världens ska gå under men hon har ju gått över den jättemånga gånger!

Lovar att hon hatade mig igår! Men tror nog hon blev glad nrä hon fick morötter när vi kom hem :).
Idag är det hopptränig, 3 kombiantion ;);) Målet är ju la nån gång..

Tävling hos caroline

http://internationalshowjumping.blogg.se/2010/april/tavling.html?_tmp=4609763222c7cb485cc1a9e4343ac1658432516b

Strålande ridpass

Idag känner jag mig väldigt bra. Ridpasset som började i katastrof slutade helt underbart.
Mitt humör var verkligen inte på topp idag,och inte blev det bättre av att hästen känns som en planka med stjärnkikare.. Efter ca. 50 min med en väldigt tung häst i handen som var spänd för minsta lilla vände allt. Bara sådär på en halv sekund. Hon blev mjuk, rund i kroppen, slappnade av och vilade kvar på steget.

Det är en sån härlig känsla. Dessutom att kunna reglera formen precis som man vill ha den, hög och kort eller lång och låg... Kan inte annat än berömma henne idag! Inte ridit ett riktigt dressyrpass på 2-3 veckor?!


The day

Känns dom bloggen blivit överröst av bilder,men fick så himla många fina från tävlingen! Ska försöka ändra om bloggdesignen nån dag,gillar inte riktigt den.

Förövrigt mår Bugzi mycket bättre idag. Ingen feber eller så. Lite snorig fast i gult idag, konstigt att hon bara blev tvärsjuk igår..  

Så troligtvis kan jag vara med på båda hoppträningarna i helgen! På fredag har jag för Camilla, och på söndag för Anna-Lena. Gick ju så sjukt bra förra gången ;)


ingen framgång utan motgång

Bugzi är sjuk. Jag är jätteorolig över henne.
Okej. Inte jättesjuk men feber och rinnande ilgult snor. Hon har också hostat litegrann senaste tiden,men jag tror de berott på lite dammigt hö.
Btw, Ska till henne imorronbitti. Är de inte bättre får vetrinären komma.
Älskade häst♥


Tävling på g

Anmälde mej till Gidhundsjö idag. Och inte något vad dyrt det blev. Aja! Får hoppas de är värt de ;) Ska hoppa 1m och 110. Det blir debuten i 110 också. Men det roliga är att den är en A1A. Så om vi skulle 0a där så hoppar vi 120 sen.. Blir ju spännande om det blir så!


Lovelove


Målen

Skrev för ett tag sen målen för iår.. Verkar som jag får sätta upp nya. Har ju typ uppnått alla som går än så länge nästan! 

 Mamma startar lokal dressyr med Bugzi -
kommer inte att hända iår.

 Över 60% i dressyr - 61% i LB

 Felfria LD, LC hoppning - Felfri alla startade LD,felfri 105

 MINST 3 placeringar - 6 vinster och 2 placeringar

 Debutera LB hoppning - ska debutera om 2 veckor

 Delta i DM 2010 för storhäst - blir i höst :)

 HA KUL :D♥ - har så grymt kul!!


Hjälm

Ska snart försöka beställa en ny hjälm.. Har velat göra de länge nu men, på några veckor har min hjälm blivit på tok för liten! I want a Charles Owen. Och jag ska beställa en :)


Your the one,


Bilder

Laddar upp några bilder från idag :) Underbara Bella fotade! De små är klickbara :)




Överlycklig!

Jag måste nog vara världens lyckligaste 14 åring idag. :) Allting har bara gått så himla bra! Började dagen med att vara 20 min sen till tävlingen,men hann gå banan i sista sekund. Inte nog med det hade vi glömt både spö och nummerlapp hemma. Var bara tur att jag startade sist..

Sen på framhoppningen kändes hon inte alls bra, blev backlägen och hon var aldirg framme. Men som vanligt inne på banan kom vi igång och hon hoppade allt super! Blev en del hinder vi kom nära men gör ingenting. Eftersom jag var näst sist ut så bestämde jag mej att satsa gärnet och det gick hem! Blev 1:a och vann med 2 hundradelar.. HON ÄR BÄST I VÄRLDEN♥

Sen i andra klassen var hon supertrött på framridningen. Kändes som vi skritthoppde över hinderna, hon kändes likadan inne på banan men jag fick igång hon innan första hindret och hon fick ett ruskigt bra grundtempo! Grunden satt klockrent Men hon slog i sista hindret ganska rejält,jag trodde hon rev och tappade all koncentration,därav glömde jag bort omhoppningen! Haha,fick gissa mej fram och tog vääärldens längsta vägar!
Hoppade en bank för första gången också, no problems! Vi slutade på en 8e plats av 9 plac. :)

Förresten vann jag 200 kr på AB Nians hästaffär. Dom pengarna la jag på ett schabrak jag gått och dregglat över hur länge som helst!



/Mikaela å världens bästa B<33

Veckans typ första

Som ni kanske märkt har jag 0 motivation att göra inlägg.. Har ingen aning om vad jag ska skriva om. Sen orkar jag verkligen inte sitta vid datorn när det är så underbart fint väder!

Ska iaf snart iväg och kolla på en häst mamma har lektion för. Det ryktas att det är riktigt fin. Det återstår bara att se! :-)

Ikv far jag till Bugzi. Känns lite jobbigt att rida vid 9 på kvällen så blir nog bara att jag travar ut en stund. Imorron är det tävling, går därför bara halvdag i skolan! Jippi! Ska hoppa 95 och 105. Vi satasar nu på 2 0-0 rundor och bra flyt. Sen testa på lite mer omhoppning i 95 :).

Förresten så hoppade jag lite igår. Tog nått språng bara för att känna igenom henne. Superfin som vanligt. Tog också ut vattenmattan och la vatten på. Första gången vi skulle hoppa sa det nästan pallnit men jag skulle över till vilket pris som helst, så stillastående hoppade vi, inte såg de snyggt ut men vi kom över! Sen gick det jättebra :).


Bildbomb













Du kan ta min pojkvän, men du rör inte min häst!

Har hoppträning ikv. Fast tror de är bara markarbete. Hoppas de!

Sen lär jag väl mötas av en extremt lerig häst idag, himlen öppnade ju typ sej inatt/morse. Så hennes hage måste bara bestå av vatten och gegga vid dethär laget. Den som just hade börjat torka upp :(
Hade också tänkt att vara duktig och åka till stallet tidigare idag och *trumvirvel* smörja!

Dissa min grop i kinden haha!!

Rullandes fram

Kolla vad söt hon är min lilla tjockis. Tävling nästa vecka. Ska också iväg på en träning för Hanna , länktar skitmycke! Känns som att de behövs :)

Hon har gått så underbar i dressyr de seanste dagarna. Måste börja lägga upp schema för lite svårare och krävande saker nu..


Tävlat

For iväg och tävlade idag, med lite blandat resultat. Först klassen va hon jättefin , men märks att jag inte vågar lita på henne när hindret är lite mer "läskigt". Gick 0a i grunden sen i omhoppningen höjde odm lite gick 0a där också. Ingen placering, alla red typ för livet kändes de som haha!
Sen i 105 kändes hon också jättefin inne på banan, första hindret gick super sen slutade jag rida och hon stoppa ut sej på vattenmattan där.. Mitt fel , men lite shysst kunde hon ju ändå varit..

<3

Utvecklas

För ett halvår sen vågade jag knappt hoppa högre än 80-90 cm. Kunde verkligen inte lita på nån häst, var ju för de mesta van att dom bara stannade. Sen fick jag Bugzi och nu hoppar vi 110 banor helt utan problem! Fatta vad mycke hon lärt mej ,tror inte vi kunde fått bbättre häst! ♥


Dagens ridpass

Idag blev det ett pass på ridbanan. Tyvär så var det lektion där, så kunde bara använda 1/4. Därav kunde jag inte ta fram en massa bommar. :( Men lösgjorde henne genom lite skänkelvikningar och framdelsvändningar. Hon kändes riktigt fin,
för att in tala om galoppen! Det är verkigen som att sitta i uppförsbacke! Traven är också helt okej, men skritten är väl lite sisådär, går bra stundvis men blir gärna att jag lutar mej frammåt och hon blir lång och seg.

Fälttävlan Åsarna -09


Hemlis!

Har en superduper kul grej pågång för alla er läsare :) Men ni får veta mer nästa vecka! Antar att dom flesta redan listat ut de men ;)


Visa mig din häst och jag skall säga vem du är

Idag åkte vi förbi Mapec (för er som inte vet: ett tryckeri), beställde den nya klubbjacka. Riktigt snygg den kommer bli! Visar den när den kommit. :)
Kommer matcha Tretornen asbra!!

Ska iväg till stallet strax, hade tänkt ett markarbetspass på utebanan. Vill verkligen få igenom henne i hela kroppen idag! Var ett tag sen vi red där också.. Så underbart att man kan rida ut ordentligt nu!

Ha de super ;)


Långtur

Idag for jag och en annan från stallet ut en liten längre bit. Det var väldigt uppskattat,men sanden tycke Baggis vi kunde hoppa över. haha :) Nä, men måste säga att hon gick ritigt bra idag. Tänte jobba igenom henn ute för första gången! Lär inte bli sista,
för framåtbjudningen finns redan där så man kan koncentrera sig på annat. :)

Sen börjar jag bli vääldigt nervös inför söndag. Haha, jag har verkligen inga tävlingsnerver! De är typ nästan en vecka kvar men det är de enda som finns i min skalle nu. Men får tänka positivt , men de går inte !
Tänker bara de västa som kan hända osv! 
Är också nervös,om de typ går dåligt känns de konstigt eftersom många vet vem Bugzi är och att hon är så duktig... :(

Vi kommer också starta först. Hatar de, men ut och sätta press på dom andra redan från början!!

Gissa vad de kom för paket idag?

Idag va de typ julafton för mej, nämen min Tretorn anlände! :D
Beställde dom från www.stablestore.se. Grymt bra sida, rekommenderar verkligen!
Supersnabb leverans, 4 dagar trots att dom inte hade inne på lager, sen fick man dom direkt hem till dörren och gratis frakt!


Glaaad :D

Allting känns så lätt nu, eller ja om man bortser från skolan då hehhe ;)

Idag köpte vi nya däck till transporten, dom är grymt snygga! Och snart får jag äntligen börja skrapa av färgen på den, efter det ska vi spackla om måla! Har bestämt att måla den vit, både invändigt och utvändigt. Är snyggt och passar till alla bilfärger.

Ska också slipa överallt där de är rost, och fixa glaset där fram så de blir så rent som de går. Hade tänkt köpa bomskydd och fixa ett bättre handtag till "lilla luckan" där fram, blir nog snyggt. Sen sätta upp en dekal där de står typ "Mikaela Jonsson" eller nått sånt :)


"Ge en häst vad den behöver och den ger dig sitt hjärta"


Hoppträningen

Kan inte annat än vara nöjd över dagens hoppträning. Men jag måste verkligen lära mej rida på låga hinder, blir som att jag slavar å allt blir bara på tok fel.

Jag fick hoppa bana på 110. Riktigt fräsh kändes hon, men det var ett hinder ut en sväng jag fick ta om typ 10 gånger. Visst, vi kom över de varje gång MEN hon tappade alltid powern ur svängen och tappade galoppen så de blev alltid ett litet extra.
Men sista gången va jag riktigt arg på mej själv så då gick de hur bra som helst haha!

Fick lite fina bilder :) Dom 2 första är från framhoppningen,kolla de rosa hinderet♥

Vinn!

Tävlar om en GPA hjälm hos www.showjumper.blogg.se :)


Kaoos

Haha Bugzi ger mej alltid ett gott skratt när vi är ute och rider ;) Idag ville hon först inte gå från stallplanen. Ingen häst gillar väl att gå från sina kompisar ensam? Sen på hemvägen blev hon rädd för en sten, vet ni vad hon gjorde? Jo, vände och började traska bortåt igen.. Konstiga häst som först vägrade lämna stallet haha!♥

Imorgon är det röjardag på stallet , riktigt skönt ska det bli att få bort allt vi på ridskolan samlat på oss under några (läs mååånga) år.
Sen efter det, är det premiär för årets första uteträning! Måste försöka glömme sist jag hoppade, å allt gick bara skit och jag la henne i botten på precis varje hinder..

Men vi ska va i topptrim tills på söndag nästa vecka! För då är de dax för vår lokala tävlingsdebut! Ska hoppa 95 och 105. Himlans kul det ska bli :D

Finaste tjejen, hon hade just fått banan haha! =)


RSS 2.0