RIDA!!!

Idag var första dagen på 2 veckor jag ridigt!! Och kul var det ;) Kändes bara bra att få sätta på sig hjälmen och ridstövlarna igen. Ska skritta i en vecka, sen nästa vecka så tar vi trav och lite lugn galopp.

Red på banan för säkerhets skull (man vet aldrig). Pigg var hon , skrittade runt bara för att känna av , böjde lite i sidorna. Arbetade i en väldigt låg och lätt form en liten stund. Inga problem där inte , kändes helt fräsh inga ojämnheter av de jag kände. Men om det skulle va nått så visar det sig nog i hoppningen...

Rider ut resten av veckan tror jag. Mötte förresten en älg när jag var ute och gick igår! Den var jättenära, tror jag blev mer rädd än hästen...

Uppdatering

Har varit jättedålig på att skriva den senaste veckan , men imorgon börjar jag skritta Bugzi så då blir det mera! Idag fick mamma för sig att jag skulle klippa manen.. Och ja . Den blev kort. Kapade minst halva , men hon vart faktiskt mycket snyggare:)


jaoo

Idag var Hanna,bugzis ägare och hälsade på. Jättekul:) Bara för de så höll hon på som hon inte var uppfostrad haha ;)


NU

Bugzi mår bara bra. Ska få finadyn(?) 5 dagar. Sen sättas igång. Längtar så mkt till jag kan rida igen.. Då ska hon väl vara helt fräsh , ska ta det lugnt med hoppningen sen. Lägga mer fokus på dressyr, vi ska ju faktiskt tävla den 25 september. :) LC, LB blir det.

Lär ju ta ett tag innan vi är tbx här ;)


Har inget att skriva om

Rider ju inte nu . Eftersom vi väntar på vetrinär , har därför inte så mkt att skriva om. Hon börjar iaf se ut som en lurvig teddybjörn haha ;)

Today

Idan åkte jag till stallet tidigt, borstade säkert en timma. Kylde benen Sen gick vi ut i ca. 30 min. Ikv ska vi dit och linda, gallorna är lite väl stora tycker jag...


Min fina stjärna







Usch

Har bara tråkiga nyheter att berätta... Var i vännäs idag, framridningen kändes inte bra, vägrade flera gånger. Inne på banan "stoppade" hon in sig nästan på varenda hinder.. Gick iaf 0a men fick ett stopp i omhoppningen. Inte riktigt likt henne i 1m... Tänkte bara att hon hade en dålig dag.

På framridningen för 110 så vägrade hon hoppa ett hinder. Men det var kaos, vi va 10 stycken inne på framhoppningen så jag trodde de va därför. Tog nått lite lägre språng och gick in på banan. Hon sparkade bakut, ville inte frammåt. Stannade på första hindret, sen stannade hon igen och långt innan. Jag märkte att hon var väldigt irreterad på nånting.. Och det kändes verkligen inte rätt.

Fick som tur va kolla henne direkt av veterinären där. Hon ville inte böja hoven på vf. Så där sitter väl antagligen problemet. Hon måste ju haft jätteont när hon hoppat.. Att hon hoppade 1m fattar jag inte , bialnd önskar man hästarna kunde prata...

Vi ska iaf kolla upp henne på måndag. Men jag missar nog dom kvarvarande tävlingarna. Och ingen Kerstin Martinsson. Men huvudsaken är att hon blir frisk<3

Äntligen

Betalningen gick bra tillslut i tdb, nu taggar vi Vännäs!

Idag red jag på banan. Först red Linn (min låtsassyster), hon har ridit lite grann förut, och det såg så himla bra ut! Bugzi är verkligen en ängel ibland, Linn travade tom själv! Sen satt jag upp utan ridkläder eller nått haha, men hon gick som en klocka. Ovanligt lätt i handen och så himla mjuk. Skuttade nått språng , och avslutade med en lite högre oxer. Fick först 2 stopp, red i dressyrgalopp och stackars häst har ju ingen chans att ta sig över. Ibland undrar jag hur hög IQ jag har :p Sen när jag fick lite mer gooo i henne så va hon säkert 2 deci över!! Så himla fin. Borde lärt mig vid det här laget..:@

Förresten så har jag en jätterolig nyhet! :D Idag blev jag erbjuden att vara med i Södra Umeå RFs Div 2 lag. Självklart sa jag ja! Ska bli hur kul som helst, och vi ska vinna ;) Första omg. är redan nu på sön! 110 A:1a. Var ändå den klass jag redan är anmäld i så de gör ju inget ;)
2:a omgången är på Surf den 5e september. Också en 110.
3:e är på Umeå RF , Nationell 115.

Sen en annan kul grej är att Kerstin Martinsson (jätteduktig hopptränare) ska komma till våran ridskola 3 gånger i höst! Äntligen så kan vi ta tag i träningen på allvar. Nu har de mest varit att småskutta lite nu och då. Har inte tränat för nån på hela sommaren..


-.-

, betalningen krånglar i tdb, jag startar ungefär bland dom 5 första i ALLA klasser i vännäs, har inget ridsug , skolan börjar snart . jipi

-

ska iväg och rida nu , får se om bajsan vilar,eller om hon får gå ett pass på banan. yassi ska iaf ridas för första gången på en vecka, hoppas hoven håller. :3 annars vet jag inte hur vi gör...


...

Kanske inte blir nån tävling i helgen.  Och om de blir de, hur bra är det att tävla en 3 dagars när man inte hoppat på över 2 veckor?

Aja, hon lär ju va pigg iaf.


pus



Ändrade planer

Har ändrat om lite klasser och så till Vännäs. Var tänkt att hon skulle gå 115 , men jag strök mig. Hon gick så himla bra på Hippo. Så vi spar den höjden till Surf.

Istället ser det ut så här:

Fre- 1m, 110
Lör- 105
Sön- 110

Är så grymt taggad! Har bestämt att jag ska vinna en 110 nu! Och 0an ska sitta hela helgen. Lär ju bli spännande med vattenmattan också , haha. Nej men , jag vet ju att hon kan hoppa en 115 oxer stillastånende, så ett räcke på 110 lär ju bli easy shit ;)

Söt häst :)


Back again

Red dressyr idag igen för att känna om gårdagen hade hjälp. Och hon gick super från början till slut! Men det var ju så himla varmt, så i galoppen orkade hon inte riktigt få nån "stuns". Men nu går hon hela tiden i en kort och snygg form, arbetar med bakbenen. Nu gäller det att få ännu mer action i bakdelen så huvudet kommer lite mer uppåt.

Stundtals blir hon lätt i handen,men hon behöver fortfarande mycket hjälp med att orka bära upp sig. Nu längtar jag till dressyrtävling! :D

Mål

Gör dom många andra bloggar. För att nå dit man vill måste man ha flera mål,både realistiska,veckomål,långsiktiga,drömmål osv.

Realistiska mål just nu är väl att kunna starta 120 snart.

Ett långsiktigt mål är att kunna delta i NM med Bugzi, och ha 00or i 120, kanske hoppat nån omhoppning på 125.

Drömmål är att få vara med i ett elitlag, att rida till final på Strömsholm. Det finns ju en liten chans , Det går ju bara i 120 och 125 för mig.

Menmen:)

Dressyr

Superfin som vanligt,lite stark och framtung i början, men efter mycket tempoväxlingar,övergångar och halvhalter släppte det. Ska fara och bada på lördag :):)


Idag tog jag saken i egna händer




hiehöe

Gå in på www.hoppfjollorna.blogg.se :p rätt rolig blogg:)


Today

Idag for jag ut i skogen och joggade henne lite lätt. Red på hacket,kändes jättebra :) Nu ska hon få vila några dagar. Sen konditionsträna,innan vännäs. Jaooo :)

Film från 115


Snabbt frammåt

Snart har jag haft Bugzi i 10 månader. Tiden går så sjukt fort när man har roligt..
Innan det hade jag tävlat LD LC som max på en C-ponny. Hade aldrig hoppat högre än 1m. Var ganska hopprädd om hinderna va 90 och uppåt.

Jag och Bugzi startade våran första tävling i slutet av Februari. På ganska exakt ett halvår har hon tagit mej från 70-80cm till att ha tävlat 115/120. Vi har sammanlagt gjort 20 starter tillsammans. Och på dom starterna har vi tagit 13 placeringar.

Nu ska vi backa tillbaks lite,tävla 90-110 klasser. Ha kul,känna oss riktigt säkra. Vara VÄLDIGT stadiga i 110. Leka runt banorna helt enkelt.:D 

Ville bara säga hur sjukt mycket jag älskar den här hästen! Hon gör verkligen allt jag ber om , ställer upp till 110% och har en kämparglöd som få ;)




Otrolig

Lyckades få hoppet på film och bild...Och oxern är verkligen maxhög och maxbred!! Pausa på 14 sek. Vilken häst alltså!!





Galet bra

Foto: Jennie Dau

Bilder fårn i helgen, superfina allihop! Dom här är från 110!







Dom här är från 115/120












Shoppning

Fick med mig en sak hem från hippo. En jättesnygg regn/vind jacka från Kingsland. Perfekt att ha på framridningen och ev på banan om det skulle spöregna. Fast kommer nog använda den mycket ändå. Fär den är skitnsygg;)


Söndag

Idag har det varit en superdag! Fast det har spöregnat hela natten och när jag red. Banan var lite halvdålig pga allt regn. Dagens klass var en 115. Vi har hoppat det hemma lite nu och då, och det har gått bra. Men tävling är ju en helt annan sak. Missbedömde tiden så framridningen och framhoppning tog ungefär 5-10 min. Pga strykningar som vi inte visste om.

Framhoppningen gick sämst. Stopp,på stopp,på stopp. Hon ville inte hoppa högre än 1m. Förstår ni hur de känns attt gå in på en 115 bana då? Satte igång henne och hoppade första hindret galant,2,3 också. Sen var det kombiantion räcke oxer maxat 115. Kom perfekt in på räcket,och sen flöt allt på! Efter kobinationen var det en linje, 7 galoppsprång. Kom lite nära första hindret. Så gasade på. Andra var en oxer, såg nästan övermaxad ut. för den var gigantiskt! hon stoppade upp sig långt innan hindret , jag drev på hjälpte till med spöet. alla ink jag trodde hon skulle stanna.
Men hon hoppade ! Och hon klarade sig över...undra hur mycket hon tog ut sig i språnget..hinderna som var kvar gick jättebra:)

alltså skulle vi in på en omhoppning på 120. kände på mej att det inte skulle gå,för hon va jättetrött. ett stopp på första hindret,helt ur fokus. sen ett stopp på näst sista. då var vi ute. men de gjorde ingenting! för hon har varit grym i helgen!:D

jappjapp

kan berätta hur de gått fre och lör. fre i 105 kändes hon jättefräsh , hoppade super och var verkligen med. svängde svängar ingen annan gjorde, tyvär missade jag en så det blev en liten båge som kostade mej 1a rosetten. men 2a blev vi och supernöjd!!!!

idag hoppade jag 1m, jättefin,taxade perfekt på varenda hinder. äntligen har känslan för att se avstånd satt sig riktigt. hon kämpade verkligen i omhoppningen och praktiskt taget så kunde vi inte ridit snabbare. hon har också gränser. men 4a blev vi men klart bästa rundan i år!

i 110 låg vi i botten i början av banan, sen kom hon igång och hoppade super!! 0a i grunden. sen blev jag för ivrig i omhoppningen. rev ett hinder pga av slarv från mig. sen missade jag nästa så en stor volt blev de. haha, hade jag inte rivit och missat hindret hade vi vunnit med 2-3 sek av 50 st. ;) men även nöjd här! måste ju testa vart gränserna går för henne. och nu vet jag ju på ett ungefär ;D

imorron blir det en 115 A1a. Ska bli jättespännande ;)




nytt pannband

idag gjorde jag ett nytt pannband , ljusrosa och ljusblå. jättesnyggt enligt mej. men mamma har andra åsikter... ;D ska bara försöka hitta ett ljusrosa schabrak! ab nians hästsport kommer ju till umeå , så får kolla där.

åkte förbi umeås nya hästshop idag. jättebra utbud hade dom. bla, br, mark todd,bukas, sprenger, galopp, treadstone osv.

kände lite på treadstone tränset. mjukare läder får man leta efter... står låångt upp på min vill ha lista. annars var en av deras lädergrimmot underbar! precis brevid grimman hängde ett spö- fint tänkte jag, tog upp det och kollade priset. 600 spänn?!?! haha fick en chock. vem betalar 600 kr för ett brunt hoppspö...aja,  fick med mej hem dom "omtalade" silikonsnoddarna.


Todays plans

Idag är det i full gång med packning och sånt. Det är bara 3 dagar men man packar för typ 3 veckor. Vi ska köra in en del grejor till stan redan idag. Blir bäst så. Ska visa en bild på transporten när den är fullpackad. Haha!

xoxoxoxoxo

Nån gång

Nån gång ska vi bli lika bra som hon va förut.


täcke

Måste verkligen på rekomendera ett täcke. Vann det i övik. Superbra kvalitet. Ser helt okej ut. Tror inte det är något märke. Men man kan köpa det från www.cfhastshop.com. Täckets passform är nästan snäppet bättre än HW täckena. Ger inget skav iom den "glansiga" insidan. Kommer defenetivt ersätta det gamla ;) Och användas flitigt!

Pris: Ca 540 kr.

Stall- och transporttäcke

haha jag är sämst

bara för att jag sagt att jag inte ska skriva nå mer kommer jag på 10000 saker att skriva om. bugzi har vilat 2 dagar nu. skitssmart när det är tävling hela helgen. skulle ju rida idag men det har vräkt ner precis hela dagen. lite regn tål jag, men det verkligen öser ner. och ridhuset är sämst :3 men imorron blir det en lättare joggintur,packa allting. fixa transporten.

har lärt mej att göra snygga pannband också! tror jag ska ha det i helgen. färgerna är lite missvisande. är marinblått och beige. precis som hennes schabrak. :) kan typ sälja för 150-200 kr /st? :P om nån vill ha :P är pannbandet som är dyra , bara så ni vet!


skoja

Okej, en liiten uppdatering till då. Målade klar transporten igår. Är supersupernöjd med resultatet! Den ser jättestor ut om man jämför med tidigare. Men det är fortfarande kvar ganska mycket att göra. Efter vi varit iväg på tävlingen ska jag köpa hammarlack(tror de hette så) det är en ljusgrå järnfärg. Då blir det att måla precis allt av järn. Skitsnyggt! Fast kommer va ett pillergöra och ta tid....

Gummimattan och rampen ska högtrycktvättas,taket utvändigt också. Ganska skitigt just nu,men det får vänta. Har ev funderat på att byta ut sparkplåtarna till gummi. Och även sätta gummi på mellanväggen,för den är ganska nött där nere. Men det får bli nån gång i framtiden;)

Bomskydden ska jag sy själv. Typ ta en gammal sittdyna,klä in den i nått tåligt material och sen kardborre. Får fara och köpa det på tygaffären senare.





no more update

aah,kommer inte upptadera nå mer fören nästa vecka. orkar typ inte å har inge att skriva om.. ska ju iväg å tävla i helgen fre-sön. är supertaggad och bästa Anna ska följa med. Hon ska bli årets hästskötare och fotograf;);)<3 På fredagen blir de 105 startar sist å där blir väl att satsa antar jag om hon är på humör. 
Lördag 1m och 110-DMklass. Startar ungefär i mitten i båda klasserna. Tanken är att bara få fina rundor,sen ser vi väl hur resten går :p
Söndagen är det sista DMklassen. Den är 115A1a. Späännande. startar dessutom sist av alla.....

Haha kan dra outfiten på en gång.de är väl de de flesta vill läsa om .......

jag:
CO hjälm marinblå
vita pikeur liugana ridbyxor
marinblå tröja från gina , ser ut som kingslands
svarta tretorn
svart säkerhetsväst

bugzi:
Dyon marinblå schabrak
bruna veredusskydd
tabacco gg träns
tabacco sadel prestig
röd rosett i svans

och ja , jag ska knoppa för en gång skull. har tränat på rullknopparna och dom ser faktiskt okej ut.


we are happy


choooo

anmälde mej nyss till en massa tävlar. är tyyp varje helg.....

i helgen är de hippo 105,1m,110,115

sen två helger efter det 3 dagars i vännäs, 1m,110,105,115,110

4-5 sep surf 1m,110, 110

18 sep dressyr surf LC LB

nån vecka efter hippo nationell 3 dagar

slutet av oktober hippo igen


daaamp

damp ponny. idag när jag red ut så är de en korsning man ska rida över. nu hade dom satt dit reklamskyltar som verkligen bits! tog tvärstop sen en stegring runt och full galopp hemmåt,fick tag i henne direkt och vände igen. då backade hon ut i korsningen. och de va ca 10-20 bilar där. lagomt pinsamt... men efter lite övertalning så gick de väl vägen,men det var tveksamt. annars flöt det på bra. övade mycket på min sits,och att få henne avslappnad ute. som annars kan vara ett väldigt stort problem..

hehe,

synd att dom skulle lägga öviks tävlingen så himla nära umeå! såg att de va 3000 kr i förstapris i 120 och det va bara 7 anmälda. men å andra sidan så är 120 lite för högt än. hoppas dom har nått liknande nästa år iaf..


hoppi

igår hoppade jag min pålla. hon gick bara finfint,hoppade lågt i början,tränade på att svänga lite. duktig och svänger på en 5 öring. men hon har fortfarande inte riktigt kraft i bakdelen att orka hålla powern i svängen. men ändå stor skillnad från sist vi tränade svängar.

på slutet höjde jag upp en linje på 4 galoppsprång. typ 110-120. blev jättetrångt. fick korta henne jättemycket. känns lite ovant , men hon har ju vägvinnande galopp fast de inte syns så tydligt.

kan ju också säga att hon gick perfa i början av passet.  red mycket mer dressyr än vad jag hoppade. hög och fin i formen,satt dock fast lite väl mycket i vänster tygel. men det var helt borta när jag hade börjat hoppa.


RSS 2.0