Lyckad dag

Är skitglad nu :) Allt har gått så himla bra idag! Vi kom fram till tävlingen i riktigt bra tid så man behövde inte stressa :). Sen gick de hur dåligt som helst på framfridningen inför första klassen, kom fel hela tiden och fick nått stopp. Kändes inte så peppad på att gå in på banan.. Men när det väl var min tur så vända allt! Hon fick asbra fart (hmm, kanske gick lite snabbt? :p) och va uppmärkas och så. Vi 0ade grunden och omhoppningen och vi vann! :D Satsade absolut inte på att vinna men det är ju alltid kul :). Sen i andra klassen gick de myycke bättre på framhoppningen. Men tyvär gick de inte lika bra inne på banan. Hon va inte riktigt lika framme (antaligen less). Första och andra hindret kändes klockrent sen kom vi lite kort in på en oxer så hon peta bakbommen. Eftersom jag aldrig rivit ett hinder på tävling förut?! tro det eller ej , men jag har aldrig gjort det. Då tappade jag koncentrationen och fick ett stopp , men jag tar på mej det helt själv! , så en väääldigt bra dag har det varit idag! :D




Som ni kanske ser så glömde jag vägen en gång + att underlaget släppte en gång :)


Åker iväg nu!

Ska snart till stallet, vid 9 ska vi åka iväg. :) Fett kul de ska bli att tävla igen! :D

Ha de super så länge, kram! :)

Horseware Irland

Kom och tänka på idag när jag tog av Bugzi täcket, hur himmla bra Horseware grejjor är. Allt har super passform och otroligt bra kvalite. Har man en gång börjat så går det inte att sluta köpa , tror många känner igen sej där ;) Nästa vinter om vi fortfarande har kvar B så ska hon få ett nytt innetäcke. Är helt inne på ett Horseware.

Besök gärna www.stromsbergsgard.se , där säljer dom bara saker från Horseware! :)

             Amigo Stalltäcke 300g, 650kr                         Rambo Wug 370g, 2395kr



Allt klart

Puuh, nu är allt klart för idag. Bara att slappa å ta de lugnt kvar :) Plumsade lite idag med både Bugzi och Yass. Tog det jättelugnt så hon inte ska ha träningsverk imorron :). Mamma följde med och hjälpte mej att mocka osv tack♥ Sen smörjde jag upp allt som ska med imorron, sadeln ser typ ny ut och tränset med. Synd bara att jag inte hunnit fara och hämta den nya magplattan.
Förresten, gjorde om tränset lite, flyttade ut pannabandet så det satt lösare , då gick det att böja det så nu ser de nästan ut som ett böjt swarovski pannaband för 1000 kr :p

Men nu kommer vi till det viktiga, hennes man ser ju ut som *** själv. Så vad ska jag göra med den? Spraya i 1000 ton pälsglans och förska få den "okej", eller knoppa? Nån som har nått förslag?:)


Tävling imorron!

Nu är det bara en dag var till dagen jag längtat efter sååå länge! Vi ska ut och tävla för första gången imorgon. Tävlingen är i Övik och det är en klubbis bara :). Ska hoppa 90 och 1m. Sen om man kommer till omhoppning i 1m ligger den på 110. Det är också KM klassen som jag är med i. Kul om man typ skulle bli KM mästare på en klubb man inte ens tävlar för? :p Vet inte vad jag ska ha för saker än men ..

Packningslista:
Sadel
Magplatta
Schabrak
Träns
Svetttäcke
Varma kläder
Borstar
Morötter
Hennes papper
Pengar
Benskydd

Transportskydd
Transporttäcke
Ridbyxor
Chaps
Ridskor
Hjälm
Ridhandskar
Tröja
Jacka

Nått man glömt? :3



www.lamiamichelle.blogg.se

Är med och tävlar om ett par skitsnygga benlindor hos www.lamiamichelle.blogg.se. Skulle va super nu när jag inte har några vita :( 


www.westerngirl.devote.se

Är med i en tävling hos www.westerngirl.devote.se :D

Va gärna med du med! :)


www.ronda.blogg.se

Är med och tävlar om ett Schockemöhle schabrak hos www.ronda.blogg.se :)

Va med du med! =D


Hiss eller diss

Veredus nya ridstövlar. Lite "high tech" känsla, haha :) På nått vis gillar jag designen på dom. Men priset ligger runt 8000 kr! Därför blir det en diss av mej igen .

Vad tycker ni? ;)




PUSS!

Jag kan faktiskt skryta med att Bugzi kan en sak på kommando :) Har lärt henne pussas , så sweeet♥ Lägger upp en film , men dissa mej och mina puss, mpfff, bugzi osv :p Sen va hon lite trögfattad innan hon fatta va hon skulle göra (va under inlärningen) men nu kan hon de helt perfa :p


Happyhair

Jag är med och tävlar om valfritt clip-on-set i syntet från Happyhair.se hos Decevven

Va gärna med ni med :)

Uppdatering

Känner mej lat just nu. Orkar inte skriva på flera år känns de som! Bugzi har funkat super hela veckan. Vilka framsteg hon gör alltså :) Idag red jag Yasst och vilken skillnad mot Bugzi. Kändes som att sitta på en gummihäst som fladdra åt alla olika håll :p Hon är ju typ överrörlig.. Btw så kommer mitt träns inte förens på måndag buhhu:( Men får väl inviga det då ;) Guuuh! Är så mkt saker som ska göra nu ,, speciellt en massa onödiga saker!

Ny hjälm
Tävlingskavaj
Veredus Olympic bakskydd
Nytt träns BESTÄLLT
Tävlings schabrak+luva
Handgjorda pannabandet
Magplatta SKA ÅKA OCH HÄMTA SNART
Ev. Läderridstövlar

Sen är det ju tävling i övik nu på söndag, kommer kosta ungefär 500 allt som allt. Det är dyrt att tävla.. Sen ska jag förhoppningsvis åka och tävla på surf den 14 feb, blir lite billigare dit ca 400 tror jag. Sen äter hon som en gris (kanske valde fel djur eehe?) 2 havresäckar per månad , suck . Sen har stallhyran blivit dyrare , suck åter igen. Sen träning för Anna Spencer en gång i månaden. + att jag är med i hoppgruppen varannan fredag. Suck suck suck vad allt är dyrt!!


Sammanlagt , ca pris: 11 000 kr .. då räknade jag att jag hade köpt alla saker jag ville ha , tränade för Anna en gång, stallhyra en gång, 2 havresäckar, Ridlektionerna och 2 tävlingar .. 



Hoppträningen idag

Gick skitbra! Började lite segt, jag var väldigt okoncentrerad och slarvred. Men sen när mamma kom gick de skitbra! Har aldrig gått så bra nån gång tror jag , på slutet hopade jag en bana som låg på ca 110. Hon ställde upp skitbra än fast jag red riktigt kasst ibland! Sån härlig känsla att sitta på en häst som litar på en och ställer upp till 110%. Känns skitbra inför övik efter idag! :D ps . bella fota och filma allt thanks<33


Yasmine

En häst som gett mej glädje i 2 års tid. Finns ej ord att beskriva för dej<3 Vi kämpade oss upp från botten till toppen. Nog för att det var mycket slit och tårar så ångrar jag ingenting!  Nån dag ska jag ta mej tid att lägga in bilder på henne, men finns så himla många underbara bilder som jag skulle vilja visa!

Hoppas verkligen någon annan får chansen att träffa en sån personlig häst.. Nån med tålamod och som vågar. Älskar dej bby<3




Sadelgjord

Nu kanske Baggisen får sej en ny sadelgjord snart. Eller ja, ny och ny. Hittat en begagnad i bra skick, matchar till Prestige Golden Star och är 120 cm lång! Jippie! Nu kanske man slipper kämpa för att få åt den. Magplatta ofc är det. Nu kommer vi ju bli ännu snyggare 2010 ;) Inte så kul att köpa ett schabrak för 400 spänn sen märka att man inte får åt sadelgjorden bara för att schabraket är lite tjockare :p nog för att tanken är att hon ska bli smalare men .. ;)

Vad använder ni för sadelgjord/magplatta? :)

Hoppträning idag

Usch vad jag känner mej lat, ligger fortfarande i sängen och halvsover! Borde nog traska ner och ta mej något att äta. Jag har hoppträning ikv för Camilla. Hoppas vi får hoppa nån rolig övning som går att höja upp lite sen på slutet! Hade tänk hoppa nått hinder på 110. Vill ju bara känna på hur det känns eftersom Övik närmar sej och om vi skulle komma till omhoppning höjs hindrerna upp till 110! Scary!

Mitt träns kommer troligtvis i slutet av nästa vecka. Super! Kommer typ 'översmörja' det eller vad man ska säga ;). Laddar upp lite bilder från hoppträningen ikv om jag orkar!

Ha de super så länge, puss! :)


Tummen upp!

Såntdär gillas verkligen! Och det är ganska tidigt av dagen också ;) Fortsätt såhär!
Har ev. en liten tävling pågång! Så håll ögonen öppna!




Ps. Glöm inte att följa bloggen med
 bloglovin bloglovin bloglovin

www.astridstraning.blogg.se

Är med i en till tävling:) Kanske man har sån tur att vinna nån ;) Nämen jag har alltid otur. Tävlingen är hos www.astridstraning.blogg.se, besök och va med du med!



Klickat hem

Har beställt sakerna jag ville ha nu. :) Blev 2 tyglar med invävda gummiband, dom bästa jag nånsin ridit med! Sen var jag bara tvungen att klicka hem Glen Gordon 'Rox De Lux' , åh vad snygg hon kommer bli! :D Tränset och tyglarna hinner precis komma till nästa helg så jag testa det på tävlingen!
Imorron är det hoppträning också, kan det bli bättre? :D

Kan förresten säga vad hemsidan heter nu där allt är så billigt. www.hastkraft.dinstudio.se, finns bla. Glen Gordon träns för 350 kr! Passa på att shoppa. 50% på allt!

En bild på Hanna och Bugzi. Åh, min lilla söta häst<3 Och en bild på mitt nya träns=D



Patetiskt



Så patetiskt så jag tror jag skrattar. Att nån ens orkar, och dessutom nån jag känner? Haha luktar avensjuka ;)

www.warnmark.blogg.se

Är med och tävlar om ett schabrak och luva. www.warnmark.blogg.se , va med och tävla du med! Får väl hoppas på det bästa ;)


www.lovicious.blogg.se

100 inlägg nu! Woohoo! =D

Är med och tävlar om det här grymt snygga Lamicell schabraket! Kan inte hoppas på annat än att vinna :)
Besök gärna hennes blogg och delta i tävlingen själv! Hon har en intressant och kul blogg ;)



Min Outfit

Även jag måste väl se bra ut på världens snyggaste häst , ellerhur? ;) Hade tänk försöka spara ihop till antingen ett par ridstövlar eller en ny hjälm. Om jag köper en hjälm blir det en Charles Owen. Men om jag köper ett par ridstävlar blir det antingen ett par Pioneer eller tretorn. Vilket tror ni blir bäst?


  

Tävlingsoutfit 2010

Känner att vi kommer va så grymt bäst och snyggast 2010! :D Därför tänkte jag visa hur vi ska se ut 2010. :) Tror ni det blir bra? Och hur ska ni se ut på tävlingsbanorna 2010? ;)

      

Dagens ridpass

Idag red jag ut , typ snöstorm :) Men de gick väl bra förutom att hon blev lite rädd för en sak så jag nästan flög av (A) På söndag är det hoppträning och jag taggar sjukt mycket! Sen om nästan precis en vecka så är det ju tävling i Övik. De ska bli skitkul , och allt är fixat också,grymt skönt!

Hiss eller diss

Vet att hjälmen har funnits på marknaden ett bra tag, men hittade inget spec att hiss elr dissa idag! Så det blev Charles Owen Ayr8 Leather hjälm.
Själv tycker jag den är extremt ful! Den ser lixom målad och kladdig ut ?! Nej hos mej så platsar den inte så det blir en diss.

Vad tycker ni, hiss eller diss?


Glen Gordon 'Rox De Lux'

Kolla vad som typ ska bli mitt. Fullkomligt älskar tränset! Färgen passar perfekt till sadeln också. Så tur att jag hittade ett helt nytt för halva priset! Haha de ni , nu blir ni allt avensjuka ;) Jag och Baggis kommer ju helt klart va snyggast och bäst ute på tävlingsbanorna 2010! :D


Övik den 31!

Taggar övik den 31 grymt mycket! Ska hoppa 90 och 1m. I 90 är målet att gå 0a i grunden och helst en 0a i omhoppningen. Sen 1m har jag inga stor förväntningar utan att ta mej runt banan och en 0a skulle inte sitta helt fel. Omhoppningen i 90 går i bed. A1A Det innebär ju att omhoppnigen är 10 cm högre alltså 110! Men jag tror jag står över om vi skulle komma dit ;) Kul kul ska det bli iaf!

Sen hitta jag några SUPER bilder sen hoppträningen.
Ni kan ju dissa kvaliten för Baggisen är ju iaf söt! :)



Vilket?

Vilket av schabraken ska jag välja? Har extrem beslutsångest.. Alla är ju så fina! :)


Filmen från igår

Blev sämst kvalla, de funkar ju inte att ladda in från videokamran så jag fick filma MED mobilen PÅ filmkameran.. Haha! Men man ser ju lite iaf, banan låg på 90-1m :) Blev en liten miss på sista hindret då jag inte fick tillbaks henne ordentligt. Men annars kändes det super!


Hej bloggen

Nu ska jag försöka va seriös och skriva några inlägg om dan :) Iaf så blir det typ en skritt tur idag. Tror jag leder hon efter Torsjön sen blir det lite stretchning osv. Hittade ett asbra fleecetäcke igår, de är en lång hals på de, perfekt när hon är alldeles dyngsur på halsen också :p Sen hände en annan sak igår. När jag kom till stallet stog hon utan täcke!? Hon hade bara det tunna innetäcket på sej.. Tur att hon inte fick ont i ryggen..

Ikv lägger jag in filmen från hoppträningen igår :)

Anna Spencer

Måste bara få skriva av mej lite nu :) Har gått så himla bra idag! Först givk Yassy super ;) Kändes som om hon skulle kunna hoppa hur högt som helst haha! Blev nån liten miss när jag stressade upp mej men ingen större katastrof. Känns verkligen som vi gjort allt nu. Känner mej nöjd med henne och ska gå vidare nu. Sen blev de lite stress för jag skulle rida Bugzi direkt efter. Som vanligt gick hon jättebra! Anna skulle också bevisa igen att hon inte va lat! Och nejdå inte är hon lat :p Haha blev typ lite sken när vi fick fart i hon men sen gick hon super hela banan och allt kändes plättlätt.

Ska fara och tävla i övik den 30. Känns skitkul och jag ska hoppa antingen 80/90 eller 90/1m. Ska bara satsa på att komma runt banan och att det känns bra. :p Mamma filmade men filmkameran är ju lite cpp så filmerna kommer när vi fixat sladd osv..


Anna Spencer

Måste bara få skriva av mej lite nu :) Har gått så himla bra idag! Först givk Yassy super ;) Kändes som om hon skulle kunna hoppa hur högt som helst haha! Blev nån liten miss när jag stressade upp mej men ingen större katastrof. Känns verkligen som vi gjort allt nu. Känner mej nöjd med henne och ska gå vidare nu. Sen blev de lite stress för jag skulle rida Bugzi direkt efter. Som vanligt gick hon jättebra! Anna skulle också bevisa igen att hon inte va lat! Och nejdå inte är hon lat :p Haha blev typ lite sken när vi fick fart i hon men sen gick hon super hela banan och allt kändes plättlätt.

Ska fara och tävla i övik den 30. Känns skitkul och jag ska hoppa antingen 80/90 eller 90/1m. Ska bara satsa på att komma runt banan och att det känns bra. :p Mamma filmade men filmkameran är ju lite cpp så filmerna kommer när vi fixat sladd osv..


Brist på bloggandet

Guud, har verkligen inte haft nån lsut att skriva. Vet ej varför? Iallafall så blir det ett kort inlägg idag för jag orkar somsagt inte skriva :). Har inte hänt så mkt dom senaste dagarna. Bugzi har gått som vanligt superbra i dressyren trots *lite ponnysparkar* och så :). Rider inte med sporrar nå mer, det funkar helt enkelt inte. Blir bara en konflikt mellan häst och ryttare. Så goodbye säger jag till dom! Idag tog vi några språng i ridhuset,hon skötte sej bara bra. Kunde ha haft lite mer tryck i galoppen , för vi hamna i undertempo några gånger och då blir det ett minimini galoppsprång innan hindret. Inte okej ;) Känns sjukt bra nu innan Anna Spencer! Sen v. 6 får man hoppas på att det blir Tomas Hammar, annars tror jag nog att vi far på en klubbis i Övik. Sen v. 9 är det lok/reg/nat tävling på hippo. Väldigt synd att lägsta klassen är LC-1m. Men vi får se. Under kan ske ;)

För alla som inte vet så ska jag hoppa Yassy på Anna Spencer också! Taggar sjukt mkt fast hon är så liten och spinkig.. Undra om hon kommer att orka bära mej ? :)


Dagens ridpass

"Hej jag heter Mikaela och har en unghäst som just upptäckt meningen med livet"

Så kändes det idag när jag red. Hon var som en tickande bomb hela ridturen, vet inte vad som hade flugit i hon. Minsta lilla ljud eller rörelse så exploderade hon (180 grader runt om och fullt sken). Inte så kul när bilar kommer. Tur att dom är snäll och bromsar in!!! Inte direkt trafiksäker va hon idag heller, livrädd för större bilar, traktorer och skotrar. Det har hon ju aldrig reagerat på förut? Sen så msåte jag ju berätta en liten kul sak. Som ni kanske vet hatar Bugzi mörka fläckar. Då när vi skrittade hem mot stallet skulle vi skritta över en bro. Där hade snön tinat satt det var ränder av asfalt och snö. Konstigt att hon inte bryr sig tänkte jag, men lika snabbt som jag tänkte det var vi 1 m ovanför bron och tog fläckarna som i en studserie. Dom som såg oss måste nog ha fått sig ett gott skratt.. Tur att jag inte flög av , för det var extremt nära!

Nu blir det att hålla sig till den minst trafikerade vägen , som också är den tråkigaste.. Iaf när jag rider ut själv och tills hon lugnat ner sig. Lägger också upp en video som ett litet exempel på hur hon va idag (men kan ju säga att det där är itne ens hälften av hur hon va idag);


Rolig läsning

Åker till stallet nu :) Blir inte så mkt bloggning idag.. Ska försöka somna tidigt hade jag tänkt. Men hittade lite småsaker som ni kan läsa! 

  • Hästar tillhör familjen Equus. Equus härstammar från antikens Grekland och betyder "Snabbhet".
  • En av dom första hästraserna hette Hyracotherium. Den var liten som en räv och hade tår istället för hovar. Den är ursprunget till dagens hästar.
  • Den första hästen som hade hovar var Pliohippus.
  • Sammanlagt i världen idag finns ungefär 75,000,000 hästar.
  • Genomsnittsåldern för en häst är 20 - 25år, dock finns det hästar som blivit 30år.
  • Världens, nu kända, äldsta häst blev hela 62år gammal, den kallades "Old Billy".
  • När det gäller ponny så blev den äldsta 54år.
  • Den äldsta häst som fölat var 42 år.
  • Världens minsta hästras är Falabella där dom största exemplaren blivit 74cm höga.
  • Världens minsta ponny, "Little Pumpkin", blev endast 35.5cm hög.
  • Världens största häst var en shire som hette Sampson, han blev ungefär 220cm hög.
  • Samson blev även världens tyngsta då han vägde hela 1524kg.
  • Världsrekordet i stocksläpning sattes 1893. Två clydesdale hingstar drog då ett släp vägandes 128ton, detta motsvarar 22 afrikanska elefanter.
  • Det finns mer än 350 olika hästraser.
  • Det finns mer än 600 Przelwalskis häst i världen.
  • När man talar med en häst så reagerar den mer på tonfall än på ord.
  • Världens längsta svans på en häst är 6,6m lång, den tillhör en Palomino som heter Chinook.
  • Världens längsta man var 5,4m lång.
  • Hästar har två blinda punkter, en rakt bakom och en rakt framför dom.
  • Ett hästhjärta väger ungefär 4,5kg
  • Ett genomsnittshuvud på en häst väger ungefär 5,4kg.
  • Man kan se på hästens tänder hur gammal den är. När den är fem år har den fått alla tänder, sen ser man på längden på tänderna.
  • Världsrekordet i hastighet med häst är ungefär 69km/h, det sattes av en fyraårig häst som hette Big Racket.
  • I gamla svartvita filmer när dom sköt en häst så var detta inte trickfilmat utan dom sköt verkligen hästen.
  • Hästar visar genom sitt ansiktsuttryck hur dom mår, dom använder då sina öron, näsborrar och ögon. Man ska se upp för en häst med vidgade näsborrar och öronen bakåt.
  • Nästan alla föl föds under natten för att inte rovdjur ska se dom.
  • I vilt tillstånd så bestämmer stoet när och vart flocken ska gå medan hingstarna bara följer med.
  • Hästen var det sista vilda djuret att bli domesticerat.
  • En häst kan dricka upp till 40 liter vatten på en dag.
  • Man kan förutse en hästs färg på fölpälsen. Dom ändrar ofta färg flera gånger och får oftast inte sin "riktiga" färg innan dom är två år.
  • Den enda häst som slagit Man O' War var en häst som hette Upset.
  • Det finns en skillnad mellan mula och mulåsna. Mulåsnan har en häst som pappa och en åsna som mamma medan mulan har det tvärt om.
  • Hästar gör åt med mer energi när dom ligger ner än när dom står upp.
  • Kaniner är inte gnagare, dom är Lagomorpher. Dom är alltså närmare besläktade med hästar än dom är med råttor och möss.
  • Tävlingshästen Humorist som vann Engelska derbyt i början av 1920-talet skulle egentligen aldrig kunnat bli en tävlingshäst eftersom man efter hans död såg att han var född med bara en lunga.
  • Med sina långa ben, sitt stora hjärta och sina stora lungor så är hästen skapad för att galoppera. Att hoppa är inte nåt naturligt för en häst utan dom går hellre runt hindret.
  • Kina har inte bara mest människor, dom har mest hästar också, närmare bestämt ungefär 10,000,000 hästar.
  • Den snabbaste ritten i "Pony Express" var på sju dagar och 17 timmar. Dom fraktade då Lincoln's öppningsanförande.
  • Det finns inga vita hästar. De hästar som kallas vita har lite svarta och lite vita hårstrån och ser vita ut. Om en häst är helt vit så har den även rosa hud runt ögonen, rosa öron och rosa mule. Den kallas då albino.
  • Hästar kan inte spy.
  • Den manliga sjöhästen är den som blir gravid och föder barnen.
  • Hippofobi betyder hästrädsla.
  • Equinofobi betyder också hästrädsla.
  • På statyer med hästar kan man se vad som hänt ryttaren. Om den har båda frambenen i luften dog ryttaren i krig, har den ett ben uppe dog ryttaren på grund av skador han fått i krig och om båda frambenen är i marken dog ryttaren av naturliga orsaker.
  • Hästar kan inte andas genom munnen, därför ser man aldrig en häst flåsa som en hund.
  • Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Detta gäller dock inte om du varit med hästen under en kort period.

    Källa: www.engelsktfullblod.ifokus.se


  • www.ronda.blogg.se



    Länk: http://ronda.blogg.se/2009/december/tavlingen-1.html

    Hoppas nu på att vinna en helårspremuneration på Equipage! - En supertidning! :)

    Oaktiv

    Jag är hemskt ledsen över att jag har varit lite oaktiv. Men det har varit så mycke just nu så att jag har helt enkelt inte haft tid. Igår va det filmnatta. Sjukt kul, träffade många som man nästan helt glömt bort! På nått vis ska det ändå bli kul att börja skolan så att man får lite socialt liv iaf.. Kom hen typ 7 imorse och då kände jag ingen större lust för att sätta mej ner och skriva ett inlägg. :p Nästa helg är det Anna Spencer träning igen. Taggar sjukt mkt. Ska va med på både Yassy och Bugzi! Har bestämt att dethär blir sista träningen. Sen är det bara Bugzi som gäller. Lägger upp ett långsiktigt schema över hur det ev. kommer att se ut!


    Dagens ridpass

    Blev väckt vid 12 idag. Endast pga det fina vädret haha! Var nog tur det för jag red ut med Frida, Natta och Amanda. Riktigt kul var det och för en gångs skull så var mitt lilla sto på bra humör ;) Jag red först mestadelen av uteritten. Tror aldrig jag har känt henne galoppera så snabbt nån gång. Hon kan när hon vill... Sen så måste jag ju berätta en liten pinsam sak hehe. Vi skrittade och plötsligt ser Frida en älg. Jag: WATH?! Ligger dom inte och sover, jag menar, går dom lixom inte i ide? Amanda: Blondiner..
    För alla vet väll att min orginalhårfärg är blond? ;)

    Pegasus

    Var i stna idag, lämnade igen sadeln och betalade för den ena jag skulle ha. Så nu äger jag en dressyrsadel ;) Sen svängde vi förbi Pegasus en snabbis. Måste säga att dom har ett grymt bra utbud av saker. Dom säljer saker av Equality Line, Kingsland, Pikuer, Glen Gordon, Jacson, Sprenger, GPA, Charles Owen, Equipage! Ja allt! Va riktigt sugen på att köpa bakskydden Veredus Olympic. Men dom kostade 750 kr och jag kan få dom för 500 kr på ett ställe, annars försöka jag hitta begagnat. Nån som har ett par bruna antingen Olympic eller Carbon Gel i storlek M, mejla [email protected]. Fick med mej hem ett par ridtäckbyxor från Equipage. Dom va hyffsat snygg och satt bra. Dessutom var det 30% rea! Kollade också ut vilken luva och schabrak jag ska köpa. Blir Glen Gordons bruna med guld passpoal. Riktigt snyggt enligt mej ;) Justja, provade också en Charles Owen hjälm. Är inne på att beställa en sån från en sida från USA. Där kostar dom ca 1600 med frakt. Storleken som fanns framme va 56. Trodde den skulle passa bra , men det såg snarare ut som jag hade en champion på skallen. Hatar att ha litet huvud :)
        

    Dagens ridpass

    Underbart! Baggisen gick suuper. :) Red utan sporrar idag och hon funkar mycket bättre då. Efter lite kämpande och några ponnysparkar kunde hon gå fram i ett normalt storhästtempo. Lät henne gå i lite lägre form, där hon känner sej mest säker. Så grymt stor skillnad från första gången jag red henne, tror inte hon gick i form nånting då. Och nu går hon av sej själv.. Tror faktiskt också att hon börja komma igång med bakbena riktigt ordentligt. För de har blivit lite skumpigare i sadeln. (A)
    Försökte mej också på att stretcha henne. Det är faktiskt rätt så kul ;) Men hur ska man veta att man stretchar rätt? Och lämna gärna en kommentar om du brukar stretcha din häst. Även om du kanske vill dela med dej av några övningar?:)

    Ha de super kram Mikaela och Bugzi ;)


    Rååååsa

    Nå vad tycker ni? Ett snabbt ihopplock av lite rosa utrustning. Tror ni jag och Bugzi skulle klä oss i alla dessa saker? Njae, tror itne riktigt det.. Passa nog kanske en liten unge på 8 år som tävlar en söt liten kritvit B-ponny. Sakerna går att köpa på ponnyprakt, gran-prix, pegasus hästshop och hööks. Njut av allt rosa! Haha.

      

    Bling-bling

                             

    Har blivit riktigt populärt med blingbling nu. Man ser de på nästan varenda ponnyekipage och många storhästar. Själv älskar jag bling-bling och de ska va Swarovski. Är faktiskt stolt ägare till ett Swarovski pannabnd! ;) Dom kristallerna har lixom det lille extra, som pricken över i:et.

    Tänkte mej försöka på att blinga lite saker själv. Tänkte först å främst blinga min hjälm. Tror de kan bli assnyggt, sen så tänkte jag blinga chapsen, sporrarna och kanske stigbyglarna ;)

    På chapsen kommer jag att använda mej av "hotfix". Man lägger dit stenarna som man vill ha och sen stryker man på ca. 10-20 sek. Om jag blingar nån luva eller schabrak så kommer jag också använda "hotfix". :) Men de adnra så blir jag tvungen att limma. Drygt men värt!

    Länk: http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=1889&grp=21692


    Dagens ridpass

    Åh, är så grymt missnöjd med idag. Ingenting stämde och allt blev bara fel. Hästen stressade upp sej för att ryttaren var okoncentrerad och sjuk. Fast allt var ju ändå inte mitt fel , lilla Bugzi tyckte att hon skulle ha lite skojj när en annan häst kom in i ridhuset. Så hon börja trippa runt, spänna upp sej, springa åt de håll där hästen va.. Man skulle nästan kunna tro att hon va kär! Men lixom de roliga är att hästen som kom in är ett sto?! HAHA. Men vi laddar upp och tar nya tag imorron ;)

    Rida ut? = Nej tack

                
                              

    Skulle ju fara ut en längre tur idag, men jag tror inte de blir så. -23 grader ute. Liiiite förkallt för mej. Tur att jag bytte till thermotäcket igår. Men jag är ändå sjukt pepp på att rida inne! :D Tror jag ska köra lite markarbete. Antingen galoppombyten över bommer eller tempoväxlingar över bommar.

    Hur ska ni göra idag? Ska ni rida inne eller ute? :)
           
                              
                


    Hiss eller diss

                               

    Ny kategori igen , kände att det måste börja komma upp lite roligare saker i bloggen! Haha, nu ska ni få hissa och dissa :p


    Nå vad tycker ni, en riktigt Sverigehuva! Visst älskar man sitt land om man verkligen betalar 400 spänn för den..

    JAG DISSAR
    Vad tycker ni , hiss eller diss?

    Länk: http://segcompany.jetshop.se/flughuva-m-svenska-flaggan-p-336-c-201.aspx



                               


    Ny kategori

    Har gjort en ny kategori Dagens ridpass. Hoppas att de ska ge mej lite mer inspiration för att skriva hur det gått när jag ridit. Kan väl börja med hur det gått idag;

    Började med att skritta fram nån minut i raskt tempo. Sen red jag på halvlånga tyglar dom här övningarna: skritt-trav-halt-galopp-halt-rygga-trav-halt-galopp-skritt osv. Ruskigt bra övning för att få hästen lyhörd och att sätta sig på bakdelen. Självklart gick de super men min lilla älskling♥ Fick en riktigt härlig känsla några språng i galoppen , ungefär som i uppförbacke. Ställde inga krav på form eller nånting , utan att hon skulle lyssna och sätta under sej.
    Sen fick Moa skritta en stund på Bugzi , perfekt vilopaus för henne. Efter det började jobbet (A). Hon va lite seg i början när jag korta upp henne, gjorde mycket sidverts och framdelsvändningar. Hon blev vääldigt lösgjord om man säger så , dock så låg hon ganska mycket i innertygeln innan hon börja slappna av. På slutet hade jag en riktigt drömhäst, va bara att sitta så gick hon där. Med perfekt buren nacke/hals och värsta klivet :D. Bästa dressyrpasset på länge<3.

                                 

     KrFota lite med mobilen också, inte direkt några superbilder. Hon är lite sur på första bilden för att hon måste stå där det är stooora, mörka och läskiga vattenfläckar. Men nu är hon nästan inte rädd för dom alls. Man måste ba ha tålamod men endå bestämd. Och godis ^^, kramizar Mikaela & Bugzi♥



    Dagens tabbar

    Kände mej rätt så klantig idag

    1. Råkade spänna sadelgjorden i kors ? och hur man lyckas med det fattar jag inte..
    2. Skulle spraya pälsgland i Bugzis svans , då skulle jag bara kolla att den funkade. Och det gjorden den visst för mitt ansikte va täckt av pälsglans.
    3. Råkade dricka 10 dagar gammal mjölk. Fräsht värre va? Märkte de inte heller fören jag nästan druckit upp 2a glaset.. Känner mej lite illamående nu hehe.

           


    Sadel, dressyr..

    Nu har jag bestämt mej för att köpa den ena dressyrsadeln. :) Den låg faktiskt riktigt bra och är hur skön som helst. 1500 kr är ju ingenting för en snygg sadel? ;) Blir att fara in till stan nån dag i veckan och lämna igen den andra. Hehe, då måste jag till pegasus och kolla runt lite (a) Kan ju rada upp ltie saker jag vill ha ..

     Sprenger Bow Balance
     JW hjälm/GPA Tone in Tone
     GG schabrak & luva
     Ny tävlingskavaj
     Tretorn stövlar eller GG läderridstövlar
     Veredus Carbon Gel Bakskydd



    mer bilder

    Hittade ännu mer bilder på Bajsan, tycker hon ser vääääldigt glad ut på alla bilder!


    Mål för 2010! :D

    Nu när det är nytt år så är det ju självklart att man ska ha några mål. Egentligen kallas de ju löften men ja, ehhe, jag är inte så duktig på att hålla dom :).

     HÄST

     Mamma startar lokal dressyr med Bugzi

     Över 60% i dressyr

     Felfria LD, LC hoppning

     MINST 3 placeringar

     Debutera LB hoppning

     Delta i DM 2010 för storhäst

     HA KUL :D♥

     MEJ SJÄLV

     Börja springa regelbundet

     Ta moppekörkort

     VG i minst 8 ämnen

     INTE färga håret blondt igen

     Köpa Veredus Carbon Gel bakbenskydd, Charles Owen hjälm, Tretorn stövlar/läderridstövlar, Sprenger stigbyglar

     Bli bruuun


    2010

    Ja , då var det alltså ett nytt år. Det betyder att man faktiskt får börja om allt på nytt. Ta nya tag och rycka upp sej. :) Kvällen igår var väl okej, förutom att man hade feber och halsont :/. Sov hur länge som helst idag, vaknade upp med feber och halsont men mår mycke bättre nu! Mamma fick ta Bugzi Lady♥ idag vilket var jätteskönt , än fast jag gärna hade ridit henne.

    En sak jag stör mej på är gallor, varför är det nödvändigt att hästar ska få det? Dom gör ingen nytta direkt när dom inte heller tar någon skada (förutsett att dom inte växer och blir hårda). Bugzi kan ju ena dan ha enormt mycket gallor, men som är helt försvunna dagen efter. Vad beror det på ? Jag rider regelbundet och hon får alltid värma upp och skrittas av mycket, tycker inte heller jag "överanstränger" henne, snarare att jag tar det lite för lugnt. Ska börja med att linementera oftare och se om det gör någon verkan. Annars kanske det är värt att testa Back on Track paddar?

    Btw, satt å kolla runt lite. Hittade några söta bilder på Hanna och Bugzi :) Dom är från SURF 2008.♥

     

    RSS 2.0