Hemma!

Nu är jag "äntligen" hemma från underbara Stockholm och Stockholm International Horse Show. ♥ Har haft en super helg med Malin, Jennie, Isabell, Amanda, Anna och Natali! På fredan så var vi i globen och tittade på agria hopppningen och invigningen. Sen for vi hem vid 23.00 på kvällen till vandrarhemmet vi bodde på. På lördag hade vi betsämt att vi bara skulle shoppa å så. Handlade bara en jacka :o Trots det stora utbudet så var de skitsvårt att hitta nått man fastnade för.. Iallafall så gick vi på bio och såg den nya Twilightfilmen, New Moon. Den ägde sönder allt å alla :p. Sen träffades alla och vi åt middag tsm på en Indisk resutrang. :)

Det blev också lite shoppning inne på mässan i Globen. Snacka om att man hittade många saker man ville ha (a). Till mej själv blev det en assnygg Jacson vinterjacka, jättenöjd över mitt köp. =) Sen till Bugzi så hittade jag ett blått lite tjockare schabrak och ett vitt Kingsland schabrak men blå och röd passpoal, sen så köpte jag ett brunt Swarowski pannband till henne, ÄLSKAR VERKLIGEN DET!


Hoven

Fick bli en snabbis idag, skrittade mest runt i ridhuset. Tog lite trav. Mycke satt kvar sen passet igår, vilket var underbart<3 Men i vänstervarvet "markera" hon på höger fram där sulan har vikit sej, antar att det kommit in smuts under sulan som inte jag kunna sjölja bort. Imorron ska mamma följa med och kolla hur hon går, om vi får bort det och hon går bra så fortsätter vi träna som vanligt, annars måste vi ta hit en hovslagare..



Aw, så söt hon är :)

Kramar Mikaela och Bugzi :)♥


Dressyris

Skulle ju inte ha Bugzi idag men det blev ju somsagt ändrade planer :) Är glad för att jag fick rida hon , bara älskar denhär hästen! <3 Hon gick så himla bra idag, är som att sitta på en annan häst än vad jag gjorde för 1½ vecka sen .. Laddar upp en film, tyvär hann jag bara filma i början när jag red. Då gick hon väl sådär, över lodplan och hade inte riktigt kommit igång än:) Kan faktiskst skryta med att hon gick myyyycke bättre på slutet. :) Men jag bjuder på de!



Kramar Mikaela och Bugzi :) ♥

Veckans fråga!

Tänke börja med en veckans fråga. När den nya fråga kommer lägger jag ut svaren på den gamla frågan. :)

Ska jag börja blogga lite om utrustning, foto, kändisryttare mm? :)

Motiver gärna ditt svar beronde på vad du tycker ;)

/Mikaela :)


Skola

Sitter på skolan nu , blir ett kort inlägg :) Blev ändrade plaer för ikv, skulle ju igentligen till pappa direkt efter skolan. Men mamma blev sjuk och jag tar Bugzi ist. ;D

Kram Mikaela :)

Glömsk

Jag glömmer ALLTID att ta med kameran till stallet, håller typ på å bli cenil. :( Iallafall så red jag inte Bugzi igår, hon fick vila för jag trodde de va nått fel med båda framskorna. Sulorna har börjat lossna lite så att dom går att böja uppåt, antar att det beror på att dom suger fast i leran.. Mamma ringde iaf våran hovslagare och han sa att det gick och rida bara man gjorde rent ordentligt under sulan. SÅ idag blev det ridning :) Gick helt super! Bäsa gången hittils ;) Tror faktiskt hon tyckte det var riktigt kul att få jobba. :)

Kram mikaela och bugzi =D

Hon kan ju snart jämföras med Briar! :)

Smörjning

Ska fara till stallet alldeles strax :) Malin sov hos mej, vi hade ju ganska fett kul igår ;)) Hade tänk fara ut med Bugzi för första gången idag, blir nog antingen sandtaget elr floxen :) Sen hade jag tänk smörja upp sadeln och tränsen om jag orkar.. Jag är lat:)

Justja ska fota henne idag så lägger in bilder sen ;D

Hare bra /mikaela :)

Shoppning

Hittade en blårandig tröjja från bikbok , assnygg enligt mej ;) Skulle se den nya Twiligthfilmen , men det fanns bara sugiga platser kvar :( Sen orkade vi inte åka förbi SURF. Men wathever :) Mamma skjutsa mej till stallet sen. Skrittade bara på ridbana. Testade hackamoret och hon lyssna asbra på det :) Duktig hest <3 Hade tänkt lägga upp en video men jag vet inte om jag vågar de :'3


Umeå

Blir stan idag ;) Ska försöka hitta skor och jacka, annars MÅSTE jag hitta de när jag är i stockholm. Såg att det skulle bli fint väder idag, perfekt att fota i. Typiskt att jag just skulle bort då.. Men hoppas det blir lika dant väder imorron så jag får lite snygga bilder på Bugzi :) Justja, ska förresten åka förbi SURF en sväng, såg att dom hade typ utförsäljning på ridbyxor osv. Får hoppas jag hittar nånting så att allt inte är slut :(

Sen somsagt så letar jag dressyrsadel, om nån vet nån bra som är till salu lämna gärna en kommentar om märke, pris och storlek.

Kram Mikaela :)


Hoppträningen!

Då har vi varit med på våran första hoppträning. Kan inte säga att det gick super men jag är ändå nöjd. Alla övningar handlade om lydnad, vilket passade oss utmärkt. :) Baggan tände till ordentligt när vi skulle hoppa. =D Tyvär så red jag lite slarvigt och höll inte koll på hennes ytterbog i alla svängar. Men somsagt det är första gången. Sen ville hon gärna ta tag i hindret just före, så det enda som gällde var sitt, sitt tills hon hoppade av. Tror det berodde mycket på att hon inte riktigt orkade korta upp sej, sen så är det ju en stor omställning för mej också från en tjurig liten c ponny som man aldrig vet ska hoppa eller inte, till en mycke större häst som bjuder tag i alla hinder och som hoppar i alla lägen om man rider ordentligt.

Laddar upp några filmer, inte direkt bästa kvaliten på dom men de duger ;) I första filmen så hinner jag inte riktigt få tillbaks hon efter volten på andra hidret så hon tar tag i hindret lite för mycket. Men det är ju förstå gången så och hindrerna var låga :)





Kram Mikaela och Bugzi :) ♥

Dressyr

Blev dressyr inne idag igen, behöver verkligen komma ut och rida i helgen för lite omväxling! Kan sammanfatta dagens ridåass ganska kort, hon gick super! Gick i form mestadels under lite protester när hon börja få igång bakkärran, haha! :) Hon är verkligen en riktigt fin häst med stor potential i dressyren, det gäller bara att hitta dom rätta knapparna och plocka fram det rätta i henne. Imorgon blir det våran första hoppträning, såg banskissen idag. Var mest markarbete och lydnad. Tummen upp för det! (Y) Får hoppas att det kommer att gå bra och ingen avramling , fast med världens underbaraste och snällaste häst så är jag inte ett dugg orolig. =)

Nu närmar det sej till globen också, så himla kul det ska bli! Fast känns lite trist att vara borta från Bajsan i hela 3 dagar. Men då ser man framemot att ha en välriden häst när man kommer hem om mamma orkar jobba lite med henne ;) Tror faktiskt jag ska försöka hitta lite julklappar när jag är i sthm. Har ju lovat mamma en jättebra present eftersom hon är världens bästaste och snällaste mamma! Jo, ska förresten införskaffa mej ett par nya snygga ridbyxor som kanske kostar lite mer. Snygga och bekväma ska dom va, helst randiga om jag hittar :) 



Söt bild!

Kramar och pussar från Mikaela och älsklingssbugzi :)♥

Markarbete

Dagens ridpass har faktiskt gått riktigt bra. :) Mamma fick börja med att skritta fram henne och jobba henne i skritten. Hon lossnade riktigt bra i vänstervarvet som hon har svårare för. Tack mamma ♥ Sen efter hon hade skrittat fram henne så red jag. Vilken skillnad de va mot när bara jag ridit henne. Travade fram över några cavalettis. Först från början var hon lite lat, men när hon förstog att de va hoppning på gång så tände hon till! Hade ställt fram 2 räcken i mitten som stog snett så det blev en 8-volt man kunde galoppera och rulla på, på hinderna. Tog en sådär 6-7 skutt på 70 cm sen så var hon rätt så less, travade och skrittade av henne ganska länge. Sen så råkade jag ge henne några morötter idag..

Funderar också på att köpa sprenger kopior när jag far till globen. Nån som vet om dom är dugliga? ;) Önskar man hade pengar så man hade råd till orginalen.. Har tittat runt lite på tävlingsschabrak och luva. Älskar Glen Gordons design. Blir nog att köpa ett sånt schabrak med matchande luva. Så söt hon kommer bli♥ Nu måste jag bara bestämma mej för vilken färg jag ska köpa

Kram Mikaela och Bugzi :)

 

Ridhuset

For som vanligt då till stallet efter skolan. Skyndade mej att borsta en väldigt smutsig häst som på nått sätt fått spån över hela sej trots att hon har på sej innetäcket dygnet runt.. Hm? Sen fick hon en hel del morötter. Måste verkligen sluta skämma bort henne så ;) Blev ridhuset idag, red mest bara runt och försökte få henne slappna av och ta stöd i yttertygeln. Lyckades väl sådär, kunde ha gått bättre men hon gick okej. Tog några ego pics på henne och mej fast dom laddar jag nog inte upp mohahaha! :]

Imorgon ska mamma hjälpa mej. Det blir markarbete som jag hade tänk, ska ta fram ett eller 2 hinder och bara ta något skutt. Försöker leta fram nån bra övning man kan göra. Laddar upp den senare eller imorron :)


Trist väder

Åkte med bussen till stallet idag efter skolan. Gjorde bort mockningen och de först. Sen stog jag och borsta plutten i minst en timma tror jag :) Underbart när man har en sån snäll häst som man verkligen ser njuter! Men det är så trist när det regnar hela tiden så det blir bara lera i hagarna, de lilla vita hon har på benen är ju svart av all lergegga. Gäller att va noga nu att hålla rent så hon inte får mugg.. Iaf sen så red jag, vart tänkt att rida i ridhuset men eftersom man tydligen inte får det längre när det är nybörjarlektioner så blev det utebanan. Försökte att rida ungefär samma övningar som igår. Det gick väl sådär, mycke lättare när man har hjälp. Sen så gick det bara att rida runt på en liten volt i mitten av ridbanan, resten var vatten och lera. :( Skritta och travade, red mkt skänkelvikning och förböjde för att stretcha halsen och nacken. Fick inte igenom henne riktigt så som jag hade viljat men va ändå nöjd för att bara ha haft henne 3 dagar. :)

Längtar till hoppträning på frdag för Camilla! Ser verkligen framemot att få hoppa henne lite mer än jag gjorde när jag provred. Men jag har bestämt att ta det lugnt och kanske inte hoppa lika mycket som vi brukar. :) Sen har jag och Malin planerat att vi typ ska va med i kadriljen på julshowen/luciashowen? Ska bli spännande att se! Sen i höjdhoppningen tar jag Yassy.. Haha, visst kan hon om hon bara vill ;)

Kramizar och gnägg från Mikaela och Bugzi! ♥


bilder

Här är nån bild Natta lyckades ta idag! Ska försöka fota Buggan så mycke som möjligt nu ;)


Bugzi och jag

Nu har jag haft Bugzi i 2 dagar. :) Vi hämtade henne vid 10.00 igår och kom hem med henne vid 13.00. Hon fick stå inne och bekanta sej med det nya stället. På kvällen så red jag henne, kände bara på henne i skritt, trav och galopp för att kolla av hur hon var ;) Gick jättebra och hon var mycke nöjd efteråt. Hon fick också vääääldigt mycke godis, haha!

Sov på stallet från lördan till söndan eftersom vi hade ett "helgridläger" för att käna in pengar till globenresan. Idag smörjde jag upp alla träns osv. och försökte sortera lite i skåpet.. Sen kom iaf mamma och hjälpte mej när jag skulle rida. Fick igenom henne riktigt bra för att vara 2:a gången. Blev bara skritt och trav, behövdes faktiskt inget mer så det fick räcka. Man ska ju sluta när det går som bäst och hon fortfarande tycker det är kul:)

Hade tänkt försöka göra upp scheman varje vecka över hur jag/mamma ska rida.
Måndag - Dressyr inne, lösgörande och stretchande övningar
Tisdag - Rida ut, skritta mest och ta det lugnt
Onsdag - Markarbete med mamma?
Torsdag - Dressyr, tempoväxlingar
Fredag - Hoppträning

Kram Mikaela och Bugzi! ♥


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0