Bugzi

Ska ALDRIG mer skaffa ett sto. Nog för att dom är gulliga men .. Bugzi klår allt. Precis allt! Lite irriterad när man rider i ridhuset, men då är de vattenfläcker på väggarna. Och hästen vägrar gå nånstans. Stog i nästan 2 timmar i rudhuset och antingen bacade hästen eller stog på bakenen, eller skenade.. Snacka om att hon är rädd för fläckar!

Sen dan efter, lagomt arg fortfarande- då skulle jag rida ut. Då har vägen tinat så den är fläckig! Och hästen vägrar gå. Tror aldrig jag har varit så arg,, Morr! Tillslut efter ca 1 h så hoppade jag av och ledde henne hela vägen.. Men det var med protester och försöka att vända runt och springa iväg.

Sen idag hjälpte mamma mej med dressyren. Hon är jättefin men hon är inte riktigt 100 i bakdelen.. Hon går gärna snett med den och vill krypa ihop och ta jättekorta steg. Hon kan ju ha ont men sannorligheten är inte så stor eftersom hon inte är halt. Tror snarare hon är väldigt väldigt lat och stel... För hon kan länga jättebra. Men i hörn och skolor så blir hon jättekonstig. Kan bara sätlla sej och bocka och småstegra. :( Vet inte vad jag ska göra längre :(:(:(

sen letar jag dressyrsadel igen. nån som har en globus clic till bra pris?


BRA

Allting går så himla bra just nu :) Älskhäst♥


:)

Galet bra det gick med B idag :D Va en av dom få gångerna hittils hon har känt riktigt riktigt positiv och gått av helt egen vilja! Kändes så udnerbart att bara behöva sitta och i ökningarna bara behöva sitta till lite extra. Sen galoppen är ju en helt annan sak. Är jättenöjd med att hon går i form hela tiden nu. Men man måste ge henne mycke stöd med skänkeln och verkligen få henne att orka! Känss så himla roligt ;)

Ska tävla dressyr, häpna och hör! Är bara en klubbis men ändå . Dressyr är inte riktigt min grejj ;) Men vi ska väl försöka.. Målet är över 50% iaf haha!


Tävlingsesongän.

Kollade just upp datumet för våran nästa tävling. Det är den 21-23 Maj. Ett bra tag kvar. Föör länge. Blir första lokala/regionala. Dessutom är den utomhus, spännande. :) Såg att den var 3 dagar tillochmed,
tror de blir debut i 110 där också!

Längtar så mycket jag tror jag dööör!

Senaste utomhustävlingen ärevarv<3


BUUUS hést

Chacha alla bloggläsare :) Idag va pollen väldigt,väldigt pigg. Började med att hon slet sig när jag tog in henne. Lagomt kul? Vet faktiskt inte varför hon gjorde de. Kanske blev rädd för transporten som kom. Men iaf så sprang hon en vända runt stallet i fullt sken. Som tur va gjorde hon inte illa sig. :) 

För övrigt måste jag tillägga att jag har ett sto! När jag red gick hon så snällt i form och arbetade på med ryggen och bakdelen. Kunde dessvärre inte göra så seriösa övningar. Red på stallplanen *hosthost* , stog en massa trnasporter dår så man fick rida sicksack.
Men jag kom på en smart väg så jag kunde rida runt runt och galoppera på ett ställe. Då gick hon skitbra! :D

Undrar varför hon inte är såhär när jag rider seriöst och verkligen försöker , hehe.. ;)

Bara jag som tycker hon ser busig ut? :)





VEt itne vad jags ak skriva

Har inte bloggat på länge, finss inte så mkt att säga. Blir ingen tävling på söndag därför att vi inte har nån transport.+ att jag har fått nå fel i knäet som gör SÅÅ ont. Ska till nån och kolla upp de imorron. Gode om jag inte får rida. Vad gör man då?

Ingen är finare än min lilla fuxis, ingen..

Dressyris

Red dressyr i ridhuset idag. Tycker hon va jätteduktig. Kan inte påstå att hon gick jättebra, men ändå inte dåligt :) Utan helt lagom. Galoppa över lite bommar och försökte "markarbeta" lite. Haha, tror inte hon fattade vad hon skulle göra. Hon hade bara hoppning i skallen ;)


Rolig ridtur..

Orkar inte skriva allt som hände idag, orkar bara inte med att lilla B ska hålla på såhär när jag rider ut. Tillslut kommer nåntng att hända.. Inte kul är det iaf.

Långtur

Idag ska jag ut på en lååång skritttur. Ska bli hur härligt som helst, dock så är de sista dagen på lovet. Vilket suger:( Men får trösta mej med att de är lov igen om 2½ vecka :):)

Bugzi inte gammal :)

Bilder sen idag

Jennie Dau fota typ alla :) Tack så mkt :). Nu när jag kollar på bilderna så ser jag att Bugzi tycker hinderna är jättesmå, hon hoppar ju jättehögt över:P Skulle inte ha gjort nån skillnad om dom varit 10 deci högre:P








Fölis

Har fått en massa bilder på Bugzi som föl och åring. Tusen tack Anna, hennes uppfödare :). Hoppas de är okej att jag lägger in lite bilder här. Hon är allt från nyfödd till 1 år och 4 månader på bilderna. :)

Riktigt fin stam har hon också.
e: Bugatti ee: Alme z
u: Carmonzita

Uppfödaren: www.teammoalands.se







Världens bästa häst!

Idag var det klubbtävling på hemmaklubben. :) Gick bara så bäst! I 90 fick vi inte riktigt in rytmen, men hon hoppade på super ändå. Omhoppningen.. Bestämde mej för att satsa lite , och jag de tror jag bugzi också bestämt sej för! Näst sista hindret i omhoppningen kom hon lite nära, då hoppade hon upp sej ganska rejält. Sen va det en u-sväng till nästa hinder. Bugzi bestämde sej för att tvärsvänga efter hindret hon hoppat stort på. Jag tappar balansen och hänger på sidan. Alla skriker på läktaren att jag ska hålla mej kvar! Och jag på nått sätt lyckas jag göra det samtidigt som Bugzi hittar vägen till nästa hinder? Hon är helt otrolig. Vi kommer iallafall över sista hindret och in i mål. Med mej hängandes på sidan av sadeln, hjälmen har farit ner, tappat tyglarna! Och ändå fixade min lilla plutt de ;)
Trodde verkligen jag skulle flyga, antingen i svängen innan hindret eller över! För jag hängde verkligen på sidan..

Men vi gick 0-0a och fick en blågul rosett :)

I 1m va hon klockren på alla hinder! Linjerna satt perfekt och ja allting kändes bara så bra! 0-0a även där :) <3

Längtar så mycket tills nästa helg, tävling i övik igen. Blir 90 , 1m igen fast en bana som är mycke svårare. Ska bla. va mur, kombiantion osv ;) Hoppas hon går bra där igen eftersom dom som ska va med i laget kollar på ;o
Hon ska också få sova där en natt :) Hoppas det går bra!




Lat pålle

Red B i ridhuset idag igen , äre så himla dåligt underlag ute nu. Hoppasde några språng på 90 och hon kändes klockren, men lite undertempo.. Hon kom aldrig riktigt igång. Kunde inte heller rida efter långsidorna på ridshuset eftersom hinder stog på spåret.
Lite lat va hon endå idag ;) Kanske beror på att jag har tränat stenhårt hela veckan :P


REA Tretorn

Ville tipsa om att www.hastaffaren.se har ute Tretornstövlar till ett kanonpris!
Dom kostar endast 2695kr.
Finns bara kvar marinblåa stl 40, och ljusblåa stl 38.

Ni som ska köpa tretorn stövlar! Passa på nu! Tretorn Advance har slutats tillverkats och endast de som är kvar i lagret finns kvar. Istället ska dom ersättas av den nya modellen "Tretorn Falsterbo GTX".




Varför?

Läste just att SURFs lok tävling var inställd. Lagomt kul, nu blir det ju ännu längre tills vi får komma ut och tävla på riktigt! Hatar att bo här uppe i norrland. I skåne är det typ tävlingar året om..  
Menmen,de som väntar på nått gott väntar aldrig för länge, eller?

Kan ju glädja mej med att Bugzi va otroligt fin idag. Hade öronen frammåt hela tiden och var ovanligt sammarbetsvillig, även fast hon blev less. Blev ett riktigt krävande pass,
tempoväxlingar, små volter, skolorna, övergångar! You name it ;)
Enda minuset var väl att jag inte riktigt fick loss hon i vänstersidan. Har väldigt svårt för att få det själv, utan behöver nån som hjälper mej och peppar.

Ska hoppa 2 träningsrundor på lördag. Typ inga anmälda, men vi bestämde oss för att bygga bana och hoppa endå. Man får se det som en träning och få mer rutin. :) 90, 1m ska jag hoppa.
Tror inte det kommer vara några problem nu, hennes ork har blivit såå mycket bättre sen sist. Bara hon inte blir för taggad första rundan.. :) Sen så ska jag rida mkt bättre!, sist red jag ju hur dåligt som helst.. hade ingen power i henne, släppte iväg henne just framför hinderna,tog aldrig tillbaks henne osv. men nu tar vi nya tag :D

Bildbrist!


Varmt (Y)

Är på toppenhumör idag :) +9 grader ute! Även fast de blåser är de ju ändå riktigt varmt. Hoppas det håller i sig.
Såg igår att snart är vägen bar där vi brukar rida :o. Vart ska man rida då? :/

Hoppas Bugzi mår bra idag :). Hon fick ju värsta pedikyren och så igår:P
Masserade hela kroppen
Stretchade
Rengjorde hovarna och smörjde in dom
Pälsglans (L)
Och en massa gos och godis :D

Fälttävlan Åsarna -09


Dagens ridpass

Hejhopp alla glada läsare :). Idag red jag dressyr på Bugzi. Testade det nya bettet. Och gode vad bra hon gick på det! Supermjuk i munnen och verkade trivas super på det.  Ska nog försöka köpa ett till tredelat bett så jag slipper byta hela tiden mellan tränsen.
Ett stooort plus idag va galoppen , helt underbar! Tränade mestadels på tempoväxlingar, och vilken ork hon fått.!Nu studsade hon nästan på stället och "satt" på bakbena. Tror hon hade lite överskottsenergi för att hon vilade igår också :P. Man kan kalla henne för en liten gummiboll :).

Testade mina andra nya saker idag också. Dom ledade stigbyglarna va jätteskön och sviktade i varje steg. Ska bli kul att känna hur dom känns när man har hoppläder, antar att de märks mer då.
Magplattan va jättebra. Lädret va mjukt och fint. Tyvär nån nyans ljusare än sadeln men jag har smörjt på en sak som gör den mörkare. Troligvis ska den va samma färg som sadeln om 3-4 dagar. :)
Sprutade också på en massa pälsglans. Vart störtkär i den direkt♥ Gav superbra glans och det blev jättelätt att borsta igenom man och svans. Bäst av allt nästan va att den lukta jenka , yummie :D.


CO , roeckl

Har blivit tipsad av en läsare tidigare om en sida hon beställt från. Det är en engelsk sida med mycket billiga saker. Hade tänk beställa en ny hjälm. Det bli en Charles Owen. Hittade också ett par roeckl handska. Nån som använder dom och tycker dom är bra? Sammanlagt blev allt 1600 kr. Det är hjälmen, handskarna och frakt. Tycker ni det är värt?


Tbx

Tillbaks från stan nu. Hittade inga kläder,menmen. Köpte iaf lite hästgrejjor. Blev ett par ledade stigbyglar, b vitamin, pälsglans, magplatta, bett, arnika gel. Prövade lite olika ridstövlar, tyvär hade dom inte tretorn inne. Men jag provade ett par pioneer och dom va jättesköna! Kändes verkligen inte som ett par lädderridstövlar. Passade också på att provva nån hjälm. Och haha säger jag bara! Finns typ ingen storlek för min lilla skalle...


STAN

Nu drar jag till stan, skriver mer om de jag köpt seen ikv ;) Bajsan får vila hehe. Det förtjänar hon <3(A) Ha de super så länge :D Kram :)♥


Tålamod

Idag gick väl ridningen sisådär. B låg så otroligt mycket i vänstersiden. Trodde jag skulle bli galen, hon har ju inte varit så på jättelänge. Kan ha och göra med att jag bytt bett. Ska testa byta tillbaks imorron och kolla om det beror på de.

Självklart fanns det ju många plus idag också :) : 
Orkade verkligen samla ihop sej i galoppfattningarna
Behöll formen utan att bli springig i galoppen
Fick bromsa för att hon inte skulle trava på så mkt
Behöll balansen bra i vänd rätt upp osv.

Ska hoppa på onsdag ;) Taggar jättemkt! Hoppas det går bra så vi känns helt fitforfigt inför klubbisen. :)




Skillnad?

Visst är det stor skillnad på Bugzi? :)

24 November 2009


2:a Mars 2010


Imorron blir det att shoppa!

Imorron ska jag till stan med mamma :). Har en hel del på min inköpslista :). Hoppas att jag kan få med mej allt hem! Men de lär kosta pengar.. Jag får väl börja jobba på nått sätt :p

Arnika gel 1L 99kr
Tre delat mässingbett 50kr begagnat
Tretorn Advance 2950kr
B vitamin Shy feeder 200 kr
Magplatta 120cm tabaccofärgad 250kr
Pälsglans 100 kr
Glen Gordon marin schabrak 400kr
Ledade stigbyglar 300kr

       


Ganska gulligt!




Bara dom 10 första sekunderna som de händer nått på filmen ;) Haha!


Färga man och svans?

Ska färga håret själv nån dag framöver. Kom då att tänka på om man kunde färga en hästs man och svans? Googlade lite på det men verkar inte som nån annan har tänkt på de. Beror nog på att det är en ganska sjuk ide ;) Men hur coolt skulle de inte va att blondera en kolsvart hingst? Okej kanske lite fräckt mot den.
Men tex en fux skulle man ju kunna färga man och svans svart. Det skulle va snyggt.
Skulle inte förvåna mej om det kommer hårfärger för hästar! Fast toningar som kanske går bort efter 2-3 tvättar. Jag skulle faktiskt vilja testa det. Men fråga är hur mkt det sliter på hästens tagel? :)

 


När ett problem är borta kommer nästa

Som rubriken säger. Har fått ett nytt problem med Bugzi. Nu när jag hittat alla knappar på henne och vet hur jag ska få hon att trava med bra fart och så , då går hon inte att bromsa?! Bushästen har typ lärt sej att bara springa iväg ännu snabbare när man ska försöka samla ihop henne och så :) Hon är allt lustig hon ;) Men de är ju bra att hon kan öka :D FÖR ÖVRIGT SÅ VILL JAG TÄVLA DRESSYR NU! Hon är ju så himmla snyggish ;D Måste bara få bort lite till av tjockmagen så :p Och hon har börjat fått en assnygg rumpa , den börjar bli jättebra musklad. Det märktes i fredas på hoppträningen, min tränare sa att det är så stor skillnad på henne sen jag fick henne. För i början kasta hon sej bara över hinderna och man hade ingen kontroll efteråt. Men nu hoppar hon med runda fina språng och använder verkligen ryggen och så. Lalala min bästahäst♥ :D
Gud vad jag sitter och skryter om hur bäst och underbar hon är haha ;) men de är ju sant :D


Utrustning

Snodd från www.showjumpingbyamanda.blogg.se 

VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)

...hoppsadel: Prestige
...dressyrsadel: märkeslös men asskön.
...aachenträns: glen gordon
...pullarträns: glen gordon
...remontträns: cheval/knights tror jag
...hjälptyglar: har man en bäst häst så behövs inga :D
...framskydd: veredus carbon gel, eskadron, equi gard
...bakskydd: eskadron equi gard
...benlindor: massor
...sadelgjord: 1 globus, 1 bucas dressyrgjord, märkeslös magplatta, globus magplatta
...ridtäcke: hansbo, horze
...täcke: amigo, rambo , event mm.
...pannband: 1 swarowski
...transportskydd: rhino
...bett: 2 delat och 3 delade
...luva: nån med 3 m långa öron?!
...tyglar: gg, assköna lädertyglar, supergrip
...padd: ingen
...stigbyglar: inga spec

VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
...hjälm:
 Euro lite ? 
...stövlar: MH, snart tretorn :)
...säkerhetsväst: Racesafe
...ridbyxor: Horze,jacson
...ridtröja: ingen spec
...ridstrumpor: inga spec
...sporrar: vanliga ponnysporrar
...handskar: inga
...spö: nått billig supergrip
...ridjacka: klubbjacka
...ridväst: ingen
...ridskor: MH
...chaps: MH
...stallmössa: ingen

utmanar alla som vill göra den:P

Världelös dag

Åhhh, vintern ska alltid ställa till det., Antingen så är de för kallt, eller så är snön för hård, eller så är det typ 1m hög snö, eller typ klibb.. Gaah jag blir galen. Ridhuset är också uthyrt så de går inte att rida där. Fick rida efter en väg fram och tillbaks. Gick väl sådär, spände sej för precis allt och va hur fjantig som helst. Stundtals fick hon en rund och fin form samtidigt som hon orkade trampa under sej ordentligt.

Anmälde mej till Övik idag, mamma kan inte shussa mej så jag får övertala pappa att göra de. Ska hoppa 90, 1m A1:A. Får se om det är nån skillnad när dom ska ha mur, titthinder och kombinationer. Längtar jättemycket! Anmälde mej också till klubbtävlingen hemma nästa helg. Blir 90, 1m. Va lite osäker på om jag skulle ta 1m och 105, men känns som man vill 0a både 90 och 1m först innan vi går vidare :).

Inte en hästbild för en gångs skull ;) Diss på mej ändå ..


Utmanad

Jag blev utmanad av Amanda

-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.
-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.
-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag är verkligen superrädd för spindlar. Kan svimma tillochmed.
2. Måste göra vissa saker annars kommer nått hemskt att hända
3. När jag äter kan inte sista tuggan va nånting av kött, utan måste va tex ris,pasta.
4. Om jag sopar vid min box måste jag sopa hela stallet
5. Är blond igentligen
6. Saker i stallet måste ligga på ett speciellt sätt

Jag utmanar:
www.malindw.blogg.se

www.annawestermark.blogg.se

www.charente.blogg.se

www.hannaforsberg.blogspot.com

www.hoppbloggen.blogg.se

Ett stycke dressyrhäst

Idag har lilla B varit såå duktig :). Först red jag ut med Malin och Amanda. Hon va jättepigg, fast de är hon ju alltid ute så. ;) Gick inte att galoppera så mkt men de som gick va hon jätteduktig, hon satte verkligen under sej och det märks att hon fått mycke nya muskler i bakdelen. När vi kom hem red jag i ridhuset en stund. Hade samma bett som igår fast nu reagerade hon tvärt om mot igår.. Hon gick och tuggade på det hela tiden och va jättemjuk i båda sidorna. Knashäst ;). Galoppen där inne kändes okckså riktigt bra med tanke på att jag hade varken spö eller sporrar.


:/

Ber om ursäkt för hur bloggen ser ut, ska fixa en nya vårdesign men det går väl sådär. Kameran funkar inte just nu så jag kan inte ta några bilder heller :(

Ska till B snart , blir att rida ut (fast de inte går).. Så jag vet inte hur jag ska göra. :)

Ludd till grimma

Är med och tävlar om ett fårskinnluddset :D Tävla HÄR :)


Träns to die for

Är med och tävlar om ett assnyggt träns :D Tävla HÄR :)



 

Vill vinna

Är med och tävlat om en schabrak och luva :D Tävla HÄR :)


Låång dag

Har varit på stallet hela dagen. Är rätt så slut nu :) Men jag har hunnit med en hel del! Har smörjt precis alla saker, sen har jag tvättat upp allt som va av tyg i skåpet, blev typ 3 maskiner.. Fotat lite, ridit yass, städat skåpet, lagt undan ätcken som inte anv osv. :)

Hopptränade idag också, gick faktiskt jättebra:). Hoppade bana på 1m. Fick en liten miss där jag fick en sån dålig väg så blev ett stopp. Men hon hoppade jättebra och fick igång galoppen galet bra . :D Längtar tills nästa helg då de är tävling. :) Provade också ett annat bett idag, va en 2 delat, lite tjockare. Det gillade hon inte, bet mest bara fast och blev stum i munnen..

Smickrande bild :p

Mycket att göra..

Ska vara på stallet hela dan imorron ;) Har sjuuukt mycke saker som ska göras..

 Rensa skåpet
 Lägga undan alla täcken som inte används
 Smörja upp allting noga!
 Putsa bett, stigbyglar mm.
 Tvätta upp alla schabrak och div. saker
 Fixa man och svans på B
 Dressyr Bugzi
 Rida Yasmine
 Rida Silas
 Hoppträna Bugzi
 Hjälpa till i stallet..

Tror ni jag kommer hinna allt på 6 timmar? :)


Orm

Haha måste bara få lägga in denhär videon, trodde inte en orm kunde va såå stor ;o


Älgar !

Måste först få tillägga att B va extremt gosig idag , så söt som hon är :):)♥

Skulle iallafall ut och rida. Gick jättebra första biten och hon va ovanligt pigg. Sen precis innan jag ska byta väg och börja galoppera tar det tvärstopp. Känner hur hästen frser till is och börjar andas hur snabbt som helst ;o Då ser jag 10 m framför mej en älg med kalv springa över vägen! Gissa om jag blev rädd? Sen började den skrika på mej :/ Bugzi fick såklart panik och börja springa men jag fick stopp på henne som tur va.. Vände ganska snabbt om men då ville inte hästen gå förbi stället där älgen hade sprungt över.. Tog ungefär en halvtimma innan de gick ?! Sen visade de sej att snön av asdjup så blev bara en kortkort galopp men räckte gott och väl för att hon skulle va less ;)

Har hoppträning imorron. Weeey , ser verkligen fram emot de ! *tummen upp* :D


Finaste tjejen..

Red dressyr idag med mammas grupp. Gjorde en jättebra övning för framtunga hästar. Funkade super på lilla B. :) Om ni läst inlägget under hur det hade gått igår så var det ingenting mot idag! Så underbar häst alltså :D Övningen gick ut på att man skulle fatta galopp ur en skänkelvikning. Funkade jättebra och hon lossnade verkligen där. Men på slutet gick hon nog endå bäst av allt. Hur smidig som helst och lydde minsta lilla jag bad henne om. För att inte tala om traven jag fick i henne! Sen galoppen var ett stort +++ idag. Hon behöll formen även när jag gick ut på rakt spår + att hon inte sprang iväg som hon har tendens till att göra. Åhh älskar min lila tjej :D<3

Fick också veta att det är klubbtävling den 13e. Alltså nästa helg ;) Tror det blir att starta 90, 1m och verkligen satsa på två felfria rundor! Nu börjar faktiskt kondisen bli lite bättre efter all dressyr ;)


Lag 2010!

Ska vara med i ett lag iår. Blir för Örnsköldsvik ryttarklubb (öor). Det är bara DIV 3. Tyckte det kändes bäst eftersom i DIV 2 gick nån omgång i östersund.. Är jättepeppad nu , längtar verkligen tills i sommar då vi ska ut på först lagtävlingen! Jag ska hoppa 90cm i grunden eftersom jag är junior. Sen 1m i omhoppningen. :)


What a wonderful horse <3

Vissa dagar bara älskar man sin häst ;) Och idag var det en sån! Mamma hjälpte mej knappt och ändå gick hon så himla bra. Surade inte en enda gång och tyckte de va riktigt kul :). Fick igenom vänstersidan hur bra som helst! Filmade lite sista traven, hon va ganska less där och jag hade längt tyglarna så hon e lite lång. men somsagt hon gick SÅÅÅ BRA! :D


,

Är med och tävlar om ett pannaband med strass. Va med du med, klicka HÄR ;)


RSS 2.0