Longering

Longerade sötisen idag, hade verkligen ingen lust att rida. Vaknade upp med ont i halsen, illamående och allmänt slö. Blir ALLTID sjuk nr det är någon spec. Iallafall så hade jag en pigg häst idag?! Borde inte hon va less efter igår..? Hon sprang varv på varv i galoppen och jag fick knappt stopp på hon, minsta lilla det lät något så exploderade hon haha :D Sen så blev jag lite chockad över vilket steg hon fick ! Hon verkligen trampa under sej och sträckte ut musklerna i frambena och strecha bogpartiet. :) LOVELOVE♥

Kommer nog va lite oaktiv några dagar framöver, men kika gärna in ändå :)

Sjukt bra

För varje dag som går älskar jag hästen bara mer om mer. Hon var helt underbar på hoppträningen idag och det märks att hon verkligen brinner för att hoppa! Vi hoppade mer markarbete med studs, svängar osv. Trots att jag hade hoppats på mer bana så tyckte jag de va skoj och även Bugzi. Lovorden jag fick från Anna blev en riktigt kick. Nu sattsar vi stenhårt inför tävlingarna 2010! Vi ska ut på banorna och ha KUL! :D

planerna för det nya året som kommer är väl att nu under våren så kommer vi träna för tomas hammar, lära känna varann mer, ut och ha skojj. sen under sommarn blir det finslipning och ta det lite lugnare. sen när hösten kommer så blir allt på lite mer alvar och vi ska sattsa gärnet:D

Anna Spencer

Heej Bloggen :). Vakna just och ska snart dra till stallet. Ska hoppträna för Anna spencer :D Typ bästa tränaren jag nånsin tränat för. Hoppas vi ska hoppa bana idag, dvs kombination, trippelbarr, titthinder osv. Mamma ska filma med filmkamerna :/  Hoppas det funkar att lägga in filmerna sen ..

Här är alltså hon jag ska träna för, älskar henne storhäst Woezer, så enormt grym galopp den har!


erik

va somsagt i stan idag , såg erik, calle och tove ! :D så grymt bra dom e särskilt erik♥ sen blev det ju en hel del shopping också :) när jag kom hem for jag till stallet och skritta ut i mörkret. mysigt värre ;)

Nån som kommer på vad jag sak blogga om imorron? =)


idol (A)'

imorron blire stan med malin :D askul ska de bli, har tänkt shoppa som aldrig förr :p sen ska vi se erik och calle som va med i idol , de ska bli fett kul :) dom spelar kl. 12.00 inne på MVG gallerian, kom gärna och kolla :)

sen har jag en fråga, är det nån som vet hur man ändrar typ från arial till times new roman? alltså satt allt i bloggen ändras. :) ?




My love

Kolla vilken sööööt bild jag hittade nu när jag laddar över bilderna :)


Dagens fråga

Vilka bett rider ni på?


Studs

Nu sitter jag här med ansiktsmask å ba ta de lugnt :) har bestämt att ikv så orkar jag inte göra nått utan kommer väl kolla på nån bra film. ni kanske har lust att hära hur de gick på hoppträningen idag? asså de gick så himla bra! hon hoppade jättebra i studsen och tyckte de va askul. sen när vi hoppad alla 7 studs några gånger så byggde vi om till en 5½ . där gick hon klockrent och när hon kom fel en gång rättade hon till det hur enkelt som helst. tillslut låg v uppe  på 110-120 så de fick räcka där. :) märket att de skulle behövas göra hål i stigläderna. för nu när vi har börjat hoppa lite högre så måste jag komma upp ur sadeln lite mer.. :p

ni får ursäkta min väldigt dåliga sits, kunde ju somsagt inte komma upp ordentligt i sadeln pga för långa stigläder..





chach

idag blire hopptärning, ska hoppa enn asbra övning som bygger upp musklerna i hästen bakben. 7 studs blir det ! som 2 hinder utöver det. kan verkligen rekomendera att hoppa studs till er som har omusklade hästar, men börja alltid med ett fåtal studs ca 3-4 stycken och öka i takt med hur hästens kondition ökar. :)

ha de super så länge så hörs vi sen :):)

Olika stigbyglar

Har kollat runt lite och så, och helt plötsligt har det blivit viktigt med vad man har för stigbyglar, själv så trodde jag inte att det fanns några andra stigbyglar än dom vanliga av järn/mässing som man rider i. Men nu så har det kommit flera nya otroligt populära "Ledande stigbyglar". Dom ska vara skonsamma för ryttarens vrister, ben, leder och senor. Dom ska även hjälpa ryttaren att hitta en bra balans genom att "flexa". Det innbär att där stigbygeln är ledad så är den rörlig åt alla håll och ger ryttaren svikt i varje steg hästen tar. Man kan känna sej säker när man rider med dom, om man skulle ha otur och fastna med foten i stigbygeln så viker sej den ledade delen och foten glider lätt ut igen.

Orginalet av just denhär sortens stigbygel är Sprenger. Den absolut bästa enligt visade studier. Men det är inte säkert att den funkar bäst för alla? Mitt tips är att gärna låna och känna hur det känns att rida i stigbyglarna innan köp. Om du inte har tillgång till att prova så åk till en affär och känn hur dom känns, dra i dom lite och be om hjälp. :)



Bilderna ovan är av märket Sprenger, om man ser även hur dom kan böjas sej med hjälp av den ledande delen. Den ena stigbygeln är svängd och har en bredare platta för att man lätt ska kunna få tag på den och sitta bättre. Självklart finns det många kopior av dessa stigbyglar, men om du nu skulle vilja köpa en kopia som nästan alltid är billigare. Var noga med att kolla upp vad de är för nått och fråga gärna runt lite om du vet någon som använder sånna vad dom tycker osv!

Priserna på stigbyglarna varierar väldigt mycket. Om du ska ha orginalet, alltså av märket Sprenger så får du räkna med att lägga ut runt 1200-1800 kr. "Man får vad man betalar". Men jag kan garantera att dom är värda priset! Känner du att du inte riktigt ha råd så finns det kopior som jag skrivit om ovan mellan 200-1000 kr.

Lycka till med till köp av stigbyglar, och kommentera gärna!

Grymt kul!

Igår så tolkade ju jag och Malin, de va grymt kul och Bugzi verkade också uppskatta de :). Malin klarade sej utan att ramla , men jag gjorde typ en faceplant när hon galoppera, som tur va så fick jag bah några blåmärken. :) Men fett kul var de ändå :D Dehär ska vi garanterat göra om! Senare på kvällen hade vi nån middag med typ hela släkten, suck. Sen såg jag på Zuperzebran. De är en film jag tror jag skulle kunna se hur måånga gånger som helst. Typ världens bästa film (A) Strecket är så söt♥

Idag blire å rida ut å ba ta de lugnt :) Tror jag ska försöka hinna med å smörja sadeln trots att jag inte känner nån särskilt stor lust efter att göra de ..

Ha de super /Mikaela ;)



Juldagen

Fick sova ut idag , såååå skönt. Hade en underbar dag igår, tack alla♥ Fick verkligen myyycke mer än vad jag hade önskat mej. Fick en teddypad till sadeln som uppskattas till tuusen! Min rumpa kommer att gilla den säger jag bara :] Sen fick jag ett tjock reflextäcke, helt perfekt! Åsså fick jag ridbyxor dom är assnygga och sitter ganska bra (HATAR ATT HA LÅNGA BEN). Men jag har bestämt mej för att behålla dom ändå :) Till ridbyxorna fick jag en matchande tröja som jag gilla nästan mest av allt, den satt typ som gjord för min kropp (A)

Idag blire att fara till stallet alldeles snart, jag och Malin ska tolka efter sötaste Bugzi♥ Får väl hoppas att det ska gå bra, är värsta mysvädret ute fast de snöar kanske liite för mycke? Eller vad tycker ni? :) Sen ikv kommer näst intill hela släkten hem till oss för att äta middag. Vet itne vad jag ska tycka om det, man är ju redan less efter julafton?! Men det är ju en tradition och ha chansen att träffa släktingar som bor låångt bort. Kommer ändå försöka slänga in ett inlägg när jag får internetet att funka på bärbara. :)



Bjuder på denhär bilden :) Btw, jag och Bella fick likasamma Laptops, de äger! =D


God Jul!

Vill bara önska alla en riktigt God Jul! Bloggar nog inget mer idag, det är ju trots allt Julafton. :)

Bugzi var ju också tvungen att få paket, dom var tillochmed inslagna, snacka om att hon tyckte de va skojj att "försöka" öppna paketen. Hon fick 2 äpplen och lite knäckebröd :p God jul ännu en gång :)



Följa varann?

Följ min blogg med bloglovin :)

Vinn en ridhjälm!

http://stockholmsjenna.blogg.se/2009/december/tavling-vinn-en-ridhjalm.html


Svar på frågestunden

Va bara några frågor men jag svara så gott jag kunde :)

Av:
www.feliciamix.wordpress.com
Hej! Hur många hästar har du och hur högt tränar och tävlar du?

Svar: Jag har ingen egen häst, men jag har en på foder. Bugzi Lady heter hon. Hon är en storhäst på 12 år och fux. Eftersom jag bara har haft Bugzi i 1 månad än så tränar vi de höjder som känns bäst, 80-90 ungefär. Jag har inte hunnit tävla henne nånting än, utan jag har tävlat en ridskoleponny. Hon är skimmeln jag nämner ibland i bloggen. Yasmine heter hon och jag har tävlat henne upp till LB i både hoppning och dressyr. :)

Av: Anonym
Hej, hur stor är den vita hästen du rider på? Och hur lång är du ? xD

Svar: Den vita ponnyn är Yasmine, hon är en maxad C-ponny på 139,6 cm. Jag skulle väl tro att jag är runt 168-170 cm lång.. Vilket jag tycker är alldeles förlångt ;)

Av: www.minponnyraket.blogg.se
Vad är det för skillnad på lätt sits och fältsits? Tacksam för svar!

Svar: Lätt sits kallas trepunkts-sits och innebär att man har lätt kontakt med sadel. Fältsits är nästan samma sak fast du har ingen kontakt med sadeln och kallas tvåpunkts-sits. Man använder tvåpunkt och trepunkts-sitsen främst vid bommar, hinder, klättring eller djup snö för att underlätta för hästen. Det man ska tänka på är att trampa ner stigbyglarna, korta tyglarna och föra fram händerna en aning mot örona, resa dej lite ut sadeln och att axel två och knä ska vara lodräta med varandra.

Av: Anonym
Vad är Mugg för nånting?

Svar: Mugg är en hudinflammation i karleden på hästen som beror på en sårinfektion. Huden i karleden är tunn och känslig och hålls den inte ren uppstår lätt småsår. Symptomen på att hästen fått mugg är hälta,sårskorpor i karleden, rodnad, ömhet, svullnad och värme. Muggen kommer fotast om det varit regnigt en längre tid, och när marken tinar upp och det blir lerigt.

Om din häst fått det, var noga med att hålla rent och smörja in med någon sorts salva ex. Helosan.

Skillnad?

Min och Yasmines första dressyrstart, December 2008. LC:2 44,81%



Våran sista dressyrstart, November 2009. LB:1 64,48%



Bara jag som tycker det är en enorm skillnad? :)

Frågestund!

Tänkte passa på att ha en frågestund nu, håller på tills imorron kl 18.00 ungefär :) Svarar på ALLT!
Länkar även till din blogg om du ställt en fråga. :)

God Jul :)

Hejsvejs

Drar in till stan nu , blir att shoppa lite julklappar och nått att ha på julafton och nyår :) Vet inte om mitt bankkort kommer att klara av allt jag kommer handla .. Sen så hämtar vi också dressyrsadlarna idag , yeah! :D Blir att testa dom ikv? :)

Vad har ni önskat er i julklapp?

Ha det bäst /Mikaela♥

Hackamore

Hade ju lovat att börja blogga lite om utrustning och så. Så här kommer det första inlägget där jag har hittat en smart grej för hackamore. :)



Satt och tittade runt lite och hittade denhär smarta saken, en "hackamore rem". Ni som ridit på hackamore eller rider kanske har problem med att sidostyckena åker in i hästens öga. Men med hjälp av denhär extra käkremmen så förhindrar den att sidostycket åker in i ögat. Den är ganska dyr för att bara vara en liten rem, så om man inte har råd så kan jag rekomendera att köpa ett s-hackamore, som är konstruerad så att allt sitter där de ska när man rider. Tror inte det ska vara någon större skillnad, bara att s-hackamore är lite skarpare. Är lixom inte så insatt på hackamore. :)

Ca pris: 500 kr
Länk:
http://www.dyon.be/new_products2.php?Id_lang=5&Id_produit=2000 (Dyon är dom enda som säljer "hackamore remmen".



Dehär är då ett s-hack. Ska sitta mycket bättre än ett vanligt hackamore vad jag har hört, dock är det mycket skarpare än ett vanligt hackamore och bör endast användas av erfarna ryttare.
Pris: 780 kr
Butik: http://www.dekaltext.com/distansutrustning/bett.htm

Till salu!

Kingsland Schabrak till salu. Storlek ponny, som nytt använt endast en gång! Är ett allround mot hopp. Har blå och rod passpoal. :)
Pris: 200 kr


bloggdesignen :)

nu är bloggdesignen helt klar :) vad tycker ni? ;) nånting som ser typ helt misslyckat ut eller? kommentera gärna och säg vad ni tycker:):)

Konstigt

Seriöst, jag hitta typ Bugzi på ett kort som Malin tagit :) De måste va hon för hon va på den tävlingen å typ Malin minns att hon sett henne. För på bilden har hästen som står där borta 2 vita ben på vänster sida =)


Träningschema

Nu ska jag och Bugzi hårdtränas :) En släkting har kommit upp över jul och ska ha lektion för mej och kanske rida Bugzi. Dagarna kommer väl att se ut ungefär såhär:

Mån - Skritta och trava
Tis - Dressyr för Paula
Ons - Dressyr för Paula
Tors, Julafton - Vila, också ska hon få paket :)
Fre - Rida ut
Lör - Rida ut?
Sön - Hoppträning för Paula
Mån, tis - Dressyr
Ons -  Anna Spencer träning

Sen ska vi ju va fit for fight inför de nya året ;)
Btw, ikv kommer en massa videos att läggas upp :) Så håll utkik!


tråååk igen

eftersom jag har ganska så tråkig så blire en massa bilder sen hopptävlingen med yass :) kanske inte världens snyggaste bilder :p haha!

    


WINNERS ;D

haha vilken dag asså ;) allting rulla på riktigt bra, bugzi skötte sej faktiskt på kadriljen, lägger upp film senare. sen i stafetthoppningen ägde jag och malin ut alla! Bilder och filmer kommer senare:) enda incidenten var väl att på voltigen så blev hästen skrämd och 2 stycken ramlade av..

tills vidare så får ni nöja er med en liten winnerslåt :p


Julshowen

Vakna för ett tag sen, insåg just att det var julshow idag .. Känner mej verkligen taggad. Bugzi ska bli fin och knoppad idag, tyvär så kan jag ju typ inte ta nå fina bilder vilket jag HATAR. Varför skulle just objektivet svika mej igår? :'( Men jag tror jag har en plan för att få lite fina bilder ;), får se om jag lyckas ! aja iaf så blir hon ju knoppad, ska få lite glitter på sej sen ska vi ha blingbling pannbandet och nya KL schabraket,fett snygg hon kmr bli<3 får hoppas på att jag kmr ihåg kadrilj programmet (A) sen så ska jag och malin vara med i stafetthoppningen med Sheba, alltså inte Yassy eftersom hon verkade tycka hindrerna va "liiiiiite" för läskiga, hihi. Har aldrig ridit henne förut men de ska nog gå bra ;) Vi ska vara utklädd till Barbies och ha Aqua låten "I'm a barbie girl". XD

Ska be mamma filma lite ;) Så kommer nog upp filmer sen och bilder.. Hare bra så länge!
/Mikaela


sadel

har hittat 2 dressyrsadlar! :D haha nån av dom hoppas jag ska passa, ! får hem dom på tisda så blir väl att pröva då:)

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=177107
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=177108

Nån som har nått förslag vad jag ska blogga om? :)

trååk

har typ lite å göra så hittade ett litet test :)

Om tävling:

Hur många rosetter: typ 50
Hur många 1a rosetter: 10 ?
Hur många segertäcken: inget :(
Hur länge har du ridit: sen jag kunnat sitta på en häst :)
Hur många hästar har du ägt: ingen
Har du tävlat någon annans häst: jao
Har du fått betalt för att rida: nää inte direkt 
Högsta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: LB, 64% 
Högsta hoppade hindret: 115

Vad har du för?

Hjälm: En vanlig Euro-lite men vill ha Charles Owen (A) 
Stövlar/skor: moutain horse  
Sadel: Prestige Golden Star
Träns: Glen Gordon, Globus, Swarowski pannband :)
Transport: har ingen
Stalljacka: Jacson
Ridbyxor: ingen aning, CRW?    
Tävlingsschabrak: Vitt Kingsland



Välj ett alternativ:


Skäck eller brun
Stövlar med snörning eller stövlar utan snörning
Ponny eller häst
Hoppning eller dressyr
Ridbana eller ridhus
Trav eller galopp
Brunt läder eller svart läder
Pessoabett eller kandar
Spån eller torv
Kyra K eller Kingsland

Om dig:

Vilken klubb tävlar du för? Nordmalings Ridklubb 
Vad heter din tränare? Camilla eller mamma
Tycker du han/hon är bra? ja :)
Har du någon förebild inom ridsporten? Meredith Michaels-Beerbum :)
Styrkor inom ridningen? har typ inga, men att jag har hyffsat bra sits? och är mjuk i handen   
Svagheter? suger på avstånd till hinder,svårt att ta kritik av mamma :p
Tycker du själv att du rider bra? beror på när :) 


härlig dag ;)

har vari tpå stallet heeeela dagen, typ underbart väder och det har blivit mildare ute. skönt , skönt. nu har vi fått värme i vårat stall igen .. inte så kul när man måste ha dubbla innetäcken för att dom inte ska frysa. bugzi får också gå med sitt termotäcke nån dag till om det inte blir kallt igen. :) for ut med malin till utkiket, red på hackamoret och de gick jättebra. haha red typ på långa tyglar så snäll som hon e :p sen skoddes hon. vi fixade till sulorna på framhovarna så att det ska gå att rengöra under. sen fick hon snösulor bak också. :)

fotade lite också.. haha här är en finfin bild på oss *host* . :) en sak som suger är att mitt objektiv typ pajja, måste in på lagning nu så de blir inget fotande på ett tag ...

   


seyaa

blir ett kortkort inlägg nu , ska på stallet och rida. vet inte om jag ska fara ut eller rida inne :p tar med systemen och ska försöka fota lite seriösa bilder (A) sen så får hon nya skor idag JIPPI! haha det behövs verkligen :) har bra så länge hejdåå!

hoppträning :)

lallaala, hade sista lektionen denhär terminen med bugzi idag :( älskar hästen alltså <3 så grymt bra de gick. vi hoppa typ 90 bana och hon låg på en hel del kan man säga! va hoppade bara titthinder och hon tittade inte på nått bara man höll om och hade lite kläm i bena :) sen efter hoppningen så var det direkt genrep inför julshowen. kadriljen gick faktiskt ganska bra med tanke på hur lite vi tränat :p

  


suprise

lalalla, nu har jag en överaskining pågång:) måste bara hitta min tomteluva :p


Yasmine

Saknar enormt grymt mycke ♥.

saknar

uteritt

igår glömde jag och skriva . så det får bli idag :) red ut igår för första gången ordentligt! red ensam efter torsjön, nog skulle hon allt testa mej ute också.. men tillslut så ville hon gå fram. va hur underbart som helst att rida ut, perfekt underlag, inte för mörkt och inte för ljust. de enda va väl att det var iskallt ute. :( men bugzi verkade ändå tycka de va skitkul att få komma ut å galoppa :). imorron är det hoppträning, men om det inte blir nått hoppar jag nog endå själv. sen på lördag var det tänkt att jag skulle till stan. men hovslagaren kommer ju och det är genrep inför julshowen. sen på söndan är det ju julshow. ska ju va med i kadriljen men jag kan INGENTING av programmet.. wish me good luck (A)!

nu har iaf den nya bloggdesignen kommit upp. den är inte helt klar än utan det ska läggas till några saker osv:)


hade tråk

Har tep lite å göra medans jag väntar på att den nya bloggdesignen ska bli klar. Lägger in ett litet bildspel från fälttävlan jag var och fotade på..

seriedressyr

blev ju ingen ridning igår somsagt. kan ju berätta vad som hände lite kort, en kompis från stallet red sen reste sej hästen och slog över. hon hamnade under och blev "medvetslös" en kort stund. jag hade just kommit in i ridhuset, en annan tjej var också där. vi hämtade hjälp och ringde ambulansen. hon vaknade till sen men minns typ inget. idag fick jag veta att inget va brutet utan bara en hjärnskakning. skönt va då de att få veta, kunde ju varit mycke värre. när jag tänker efter så fick jag panik först och vi visste inte vad vi skulle göra. skulle vi ringa efter hjälp först eller ambulans först? tycker ridskolan borde ordna en kurs i säkerhet. där man får lära sej vad man ska göra om olyckor inträffar osv..

från en sak till en annan, idag red mamma bugzi. hon sa att det gick jättebra och att det var stor skillnad från förra gången hon red henne. kul känns väl det att höra! :D imorron blir det jag som rider. får väl hoppas på att det mamma gjorde med henne sitter kvar :p isåfall har jag en väldigt snäll och lösgjord häst!
btw, jag har nog inte berättat att jag hopptränade i söndags. eller "markarbete" var det väl mest. men ändå :). va en enorm skillnad där med. nu hade hon mycke mer ork och satte sej på bakbena. förra hoppningen låg hon mest på bogarna och orkade inte bära upp sej. men nu va de allt fart i hon ;) i travövningarna blev det väl nån blandning mellan studsgalopp och en väldigt studsig trav.. haha galen häst man har =) justja, hoppade på remonten och det 2-delade smala kopparbetten, hon gick såååå mycket bättre på det. fick tillbaks hon direkt efter hindrerna utan nån konflikt mellan hästens mun och ryttarens hand. avslutade markarbetet genom att hoppa en liten bana. den låg på ca 80 och vi hoppade alla hinder klockrent .

Bloggen kommer att få en ny design snart :) Längtar.. ser ju hemskt ut som den är nu! förhoppningsvis så kommer den upp ikv eller imorron. sen ska jag börja bli lite mer seriös i bloggandet och försöka blogga om lite mer än bara bugzi :)

Sist av allt tänkte jag avslöja en liten hemlighet. Jag har funderat på att åka och tävla den 6e Januari! Dressyr dessutom.. Nä nu så tänker ni väl säkert OH SHIT! haha nä men kan ju va kul att bara få fara ut en gång och känna på hur hon är på ett annat ställe. tävlingen är på SURF, nära och bra. men seriöst jag vill ju inte skämma ut mej helt heller så? får se hur det blir ;)

kram mikaela och gnäggar av bugzi :)


idag

blev ingen ridning pga en sak..

oaktiv

har inte orkat blogga på flera dagar, finns inte så mycket att säga.. jo att bugzi utvecklas så enormt. eller ja, jag också haha :) måste säga att hon är ganska söt när hon blir tjurig :] värsta stolätet också sparkar hon bakkut :p händer mest när jag "tvingar" henne att gör öppna/sluta och skänkelvikning. =) Nog allt gör hon inte mycke i onödan. Men jag tror faktiskt hon börjar tycka det är kul när hon märker att hon kan och får mycke beröm när hon gör rätt. Justja, idag när jag red så travade hon på så mycke att min ridlärare var tvungen att säga åt mej att lugna tempot :o inte likt henne :D hon har ju verkligen börjat länga steget !

Den 20 Dec är det julshow på Nordmalings RK.
Pris: 15 kr

ALLA är välkomma att kolla på! Lovar att det blir en spännande och fartfylld show :p. Jag och Bugzi ska vara med i kadriljen. Sen ska jag och Malin va med i stafetthoppningen med Yass <3. Kom gärna och kolla :).


gårdagens ridning

Red lilla Baggan igår, tycker nästan att hon gick ännu bättre än på träningen :p Bugzi trodde typ att hon blivit unghäst igen, för hon gick och spände upp sig hela tide och minsta lilla man råka trycka med skänkeln trodde jag hon skulle explodera :D. De är väl bättre att man ska bromsa ist för att driva =).

Idag får hon vila, det förtjänar hon verkligen :)<3

bugzilady <3

Bugzi Lady
Hon är ett sto -98. Fux med en stor vit bläs, ca 155 cm i mkh. Hon är våran foderhäst och kom till oss den 14 November 09, ungefär 2 månader efter jag hade varit och provridit henne. Sen dess har det bara gått frammåt. :) Bugzi är en väldigt personlig häst som verkligen visar vad hon tycker, hon är världens keligaste häst om man lär känna henne<3. Tyvär så är hon ganska sur på andra hästar, men jag antar att det blir bättre och bättre ju mer hon lär känna dom.

Förut så gick hon Nationella 120 klasser, vet inte om hon tävlade dressyr men. :) Jag hoppas väl på att jag kommer kunne tävla LD, LC med henne när tävlingssäsongen börjar. Och att mamma vill tävla henne i dressyr, för hon kan nog bli en riktigt stjärna där bara man jobbar med henne <3. Men mest av allt ska vi ha kul! :D



Sträva inte efter framgång om du önskar det; göra bara det du tycker om och tror på och framgången föds av sig själv.

Dressyren för Marlene :)

Gissa hur det gått idag? :D Har gått SUUPER! Lillbajsan skötte sig utmärkt , fast det va ju lite protester när det blev för jobbigt :p En sak jag tyckte va extra bra som jag upptäckte va att hon har egentligen inget problem att länga sig, jag har ju trott att hon är kort i steget men idag tog hon verkligen ut steget och längde. Sen berättade Marlene att hon va trång i ganashen. Det innebär att hon inte orkar gå i en "kort" form med högre nacke, utan hon går bäst frammåt och neråt. Fick rida lite lösgörande övningar och verkligen hålla stöd i yttertygeln. Jag fick också öva på övergångar, att hon ska komma fram i trav direkt när jag säger till. Och att hon ska sakta av när jag säger till. Men jag är supernöjd och träningen gav verkligen mycket,längtar redan tills nästa ;)

Kram Mikaela och Bugzi :)♥



Kvaliten på bilden är VERKLIGEN inte den bästa, men man ser ju hyffsat hur hon länger steget <3

Hoppträning :)

Har inte skrivit på några dagar om ridningen, fy på mej =). Igår hade jag min 2a hoppträning med Bajsan. I början va hon lite seg och framtung, men på slutet fick jag henne på "bakbena" och bar upp sej själv. Hon va riktigt trevlig sista gången jag skulle hoppa övningen. <3

Idag så skrittade jag och Malin ut på våra fina pållar, Bugzi blev ganska så pigg när hon kom ut haha :) Imorron är de dressyrträning för Marlene, längtar så sjukt mycke :D

Hare bäst, /Mikaela :)


Veckans träningsschema

Måndag: Dressyr
• Tisdag
: Vila
• Onsdag: Dressyr

• Torsdag: Skritta ut
• Fredag: Hoppning
• Lördag: Dressyrtärning
• Söndag: Rida ut

Så ser det ut dom dagar som är kvar av veckan. :) Längtar asmkt till dressyrträningen för Marlene Ågren, får väl se vad hon säger om mitt lilla bustroll.=)



Gud vad jag saknar min andra lilla plutt nu :( Tänkte försöka slänga ihop ett inlägg om min och hennes tid tillsammans, samt göra en film <3


RSS 2.0