bara

omhoppning...                                                fokuserad, nu ska vi vinna..


sista hindret,felfri,yyyes!                       och vinnaren är bugzi!! , mikaela superglad<3


dressyr

blev dressyr idag för paula. gick inte bra i början pga av tränset,så vi bytte till de vanliga och då gick hon super. ska lägga in en film senare,:)

höhö

jag vill ha, fyller snart år mamma å pappa? blinkblink:D:D:D


finaste i världen

idag blev det ett dressyrpass . utan hjälp då, försökte minnas så mycket jag kunde av dressyrpassen förra veckan. gjorde en övning som lösgör och gör dom uppmärksam. riktigt bra är den faktiskt.

man rider på en åttvolt, ena volten gör man förvänd sluta, sen direkt vid voltbytet galoppfattning. och den ska vara direkt inte 5 sek senare. sen blir det förvänd sluta direkt efter avbrottet.

red också med det svarta gg tränset, är ju gummityglar på de. haha, har ju alltid hatat dom där tyglarna starkt. men idag ändrade jag faktiskt mej, kunde hålla i bättre,dom glider inte och ett mycket jämnare stöd.

underbart fin va hon på slutet! kunde bara sitta och åka, och hon hade en bra takt, kände precis vart hon hade benen... hihi hoppas hon är så imorron också:)och tog ett skutt på vattenmattan,var inge problem. bushest:p hon riktigt letade hinder...fast hon fick bara skutta nån gång ;);)

å jag beställde bilder från övik idag! så grymt snyggt de kommer bli. ska ha en vägg på mitt rum med bilder på henne och alla priser <3

ni kan inte missa glädjen




longerade

yyyes,yes,yes ! allt jag jobbat med fick jag tillbaks idag. longerade henne utan inspänning. i skritten gick hon i form, och i galoppen fick hon en hur snygg form som helst?! traven sökte hon sig neråt men aldrig nån riktigt form. men jag är i chocktillstånd, att hon ens frivilligt går i form...det kunde jag allrid tro!

nu till en annan askul grej! övik ska kanske arrangera en pay'n'cross. hoppashoppas att dom genomför det. har alltid velat hoppa terräng.. synd bara att man bor i norrland, närmaste riktiga fälttävlansbana är 25 mil bort. får se hur det ser ut nästa år. skulle faktiskt vilja ta fälttävlans kort ;)

hihi imorron ,  då kanske jag får veta en kuuuuuuuuul grej :D::D:D::D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:

Hoppträninggg

Japp, idag har det hoppats. Om man ser helhelten så gick de jättebra. Men bitvis var vi nere i botten. Hoppade en bana på 110,115. Bra flyt och kombinationen blev de nästan trångt i. Sen höjde vi upp ett räcke och en oxer. Där försvann ju mitt självförtroende... Och visst, hon hoppar men hon gör de inte utan att man hjälper henne på dom höjderna. Efter några försök så tog jag tag i det hela och vi hoppade dom 2 hinderna perkfekt. Visade sig att räcket va 130 och oxern 125... Hm skulle ju va 120. Menmen.

Ska hoppa 1-2 språng varje träning på den höjden bara för att stärka självförtroendet och känna mig säker. Tror det kommer bli jättebra :) Har verkligen ett mål att starta 120 iår :):) Men jag vill att 110 och 115 ska kännas lekandes lätt först ;)

SÖT

Bara lite trött. Vill ha bilderna från övik NUNUNU.

 


Galen uteritt

Unghästvarning på tanten. Hon var helt crazy idag,drog iväg också. Blir galen när hon gör så. Och benen bara sprätter och far åt alla håll. Bron gick bra,fast måste leda över henne. Backtränade och kondisen var de inge fel på.

Imorgon ska jag hoppträna! Banan är redan klar, 3 linjer, vattenmatta, mur, kombination. Suuuper. ;) Ska känna på 120 höjden lite. Har ju bara småskuttat lite nu.. Såg att 115 klassen går i A1a, alltså typ 120?! Tror min höjdrädlsa börjar krypa fram..


Nu är det dax!

Yees, nu är det dax att sätta upp nya mål. De som är fetmarkerade är dom nya målen. Och de normala är de jag uppnått redan.

 HÄST

 Över 60% i dressyr - 63% första tävlingen

 Över 65% i dressyr

 Felfria LD, LC hoppning - Har massvis med 0-0or där.

 Ett flertal 0-0or i 110

 MINST 3 placeringar - Har runt 10-15 st?

 Haha, kanske ska satsa på 20 st?;)

 Debutera LB hoppning - Debuten 00a och placerad

 Debutera LA!

 Delta i DM 2010 för storhäst , 2 veckor kvar ;)


,

Har verkligen inget att skriva om:( Dressyrtränade igår, gick super! Övade lite på förvänd sluta,skänkelvikning och galopp. Bra övning för att få dom mjuk och elastisk. Som hon behöver då.. ;)

Sen har hon lärt sig att rymma. Så hon står i en liten järnhage..

??

Hur tänker människor när dom lägger en regional hästhoppning på en måndag?!

Jag som ville vara med:(:(

Aja,men jag får tagga umeå. Vi ska bo i husvagnen där. Och lill bajsan får stå i spilta igen stackarn.. Men vi är ute och går så mycket endå så. Sen har hon nog full upp med hästarna brevid suck ,,

Haha, när vi va i övik kom jag till henne spilta på kvällen, då va de upphängt lakan mellan hon och andra hästen. Undra varför , lalla? (A) PINSAMT.

Renovering av hästtransport

Nu är det faktiskt inte så mkt kvar, började måla invädigt imorse. Ska på ett lager till med färg så är de klart där innuti. Fast funderar på att måla taket invädigt också.. Just nu är det pissgult;) Blir nog efter helgen=)

Sen ska vi köpa nått som hette hammarlack. Ska typ måla allt som är av järn med de. Håller borta rost och sånt, sen blir de skitsnyggt. Kommer ta en väldans tid men jag tror de är värt de:)

Har också kvar att beställa hösegel. Fixa bomskydd och dekalerna ;);)

Före:                                                                      Efter:
 

  

Shoppning

Igår va vi förbi granngården. Köpte en grimma och hästgodis. Tror smaken va banan, hon älskade de haha! Va lite smått panik för va utan grimma.. Hon har ju lärt sig att ta av sig hennes nuvarande förstora grimma.

Stod och kikade på en snygg marinblå från eskadron.. Men att punda ut 300 spänn för en grimma hon troligtvis har sönder så nää;)


Transport

Satt och skissade lite i photoshop, jag skulle verkligen vilja ha stripsen såhär! :D:D


Söt häst x3

Igår när jag kom till hagen stog hon allra längst bort, typ 100 m bort alltså. Då ropade jag på henne men hon hörde nog inte. Så jag klev in i hagen, då såg hon mej och blev alldeles stel, huvudet högt upp sen full galopp till mej och gnäggade. En bit innan saktade hon av till trav, sen följde hon mej överallt. Hade ingen grimma eller grimskaft,hon va som en svans efter <33

Ska försöka filma det nån dag:)


Träning

Idag gick de väl bra, men hon var så himla less. Tränade skänkelvikning.. Och de är väl inte hennes starkaste sida ;)

Jag ska köpa ett sadelskåp nu. Har hittat ett asbra, så blir nog de om jag har tur :D




Buggggggggggzi

HOPPASHOPPASHOPPAS<3

Idag ska jag rida för Paula igen, ska försöka få nån att filma. Då kan ni få se hennes innersta dressyrtalang. Söthäst:)

Yeeaah

Minns ni filmerna häromdagen? Jag tyckte hon gick bra där.. Men idag kan dom gå och slänga sig i väggen haha. :P Men i början va de kämpigt,va påväg att bryta ihop flera gånger(A) Men tillslut lönar det sig. Arbetade som en dressyrhäst, kände faktiskt lite gung i steget. Gick i väldigt hög och "kompakt" form. Kändes helt underbart.

Vi arbetar bara med att rida henne fram till handen. Tidigare tränare har det varit att lirka i tygeln, ställa henne innåt. Men inte konstigt att vi inte kommit frammåt då.. Nu prioriterar vi farten först, en häst kan inte jobba korrekt om den inte har ett bra tempo. Sen kommer ju oftast formen av sig själv.

Imorgon blir det ett dressyrpass för Paula igen. Sen tis och ons? tror det var då. Då ska Paula rida. Torsdag tror jag vi skulle köra ett pass igen. Slår vad om att hon kommer ha ordentlig träningsverk. Men sen i helgen får hon vila och smälta in allt.



Yasmine

Har lovat jättelänge att jag ska skriva ett inlägg om förra hästen jag red, Yasmine. Hon är ett skimmelsto f. 96, arabkorsning efter den kända hingsten Amal ox. C ponny.

Det hela började med att hon kom till ridskolan hösten 07. Hon var mer eller mindre "galen". Man var tvungen att ha fast martingal på henne, annars gick det bara inte. Men det blev snabbt bättre. Jag ansökte om att få rida henne varannan helg på ridskolan, och blev uttagen att få göra det. Lyckan varade dock inte länge. Blev mer eller mindre rädd för henne. Första uteritten var katastrof. Hon stack, nockade mej, brallade.

Vi hann testa hoppa några gånger. Märkte då att hon var mycket speciell. Stannade för minsta lilla och var väldigt tittig. Kombinationen av hopprädd ryttare och hopprädd häst är väl inte den bästa.. Men vi fortsatte så gott vi kunde. Började gå bättre och bättre. Men det var låååångt ifrån bra. Tror vi blev utesluten på alla tävlingar vi ställde upp i.. Till och med 60/70 cm..

Men vi forsatte att utvecklas tillsammans, dag för dag. Tyvär så har hon inte det bästa psyket i hanteringen. Så jag har fått mig en del sparkar och blivit biten. Hon gick heller inte att få in från hagen, ibland tog det 3 timmar.. Har hört att hon haft en väldigt dålig start i livet. Så antaligen kom det fram när hon började på ridskola.

Sommaren 08 började allting äntligen att sitta. Vi kunde varann utan och innan. Vi visste lixom vart vi hade varann. Det var då vi insåg hennes riktiga kapacitet också. Hon kunde hoppa höghus, och hon kunde gå FEI dressyr. Men tyvär så håller inte henne psyke för de.. Väldigt synd för en sån fin häst! Vet inte hur många lovord jag fått av tränare att hon är en riktigt SM ponny. Bara hon hade velat.. Startade nån tävling, gick 0a de flesta gångerna. Ibland gick det inte lika bra. Men vi hade tagit många steg framåt.

Året 09 måste ha varit det bästa året för oss. Vi var verkligen ett team då. Vi tog placeringar i varenda tävling. 0-0orna satt varje gång. Dressyren började också komma. Det var verkligen en helt annan häst. Tyvär så växte jag ur henne och beslutade mig för att sluta rida henne. Sista tävlingen (och sista gången jag rid henne "på riktigt") så var det 2 dagars på klubben, med både KM i hoppning och dressyr. Vi vann hoppningen , tror det var 80cm. Från att ha blivit utesluten i 70 till att kunna hoppa runt en 80 felfri och samtidigt ha kul. Visst, de kanske låter fjantigt men de var stort för mig. Andra dagen var de dags för dressyren, hade inga direkt förväntningar. Kändes som jag red på en stålfjäder, men i andra klassen släppte allt.. Vi blev klubbmästare där också på 65%. Underbart! Min första dressyrtävling med henne hade vi 44%, och nu 65%!  Vet inte vem som lärt vem mest.. Men det har varit riktigt kul att lära känna en såpass speciell häst.

Hoppade henne i år på klubbens lokala tävling för ponny. Kom då 3a i 80 A1a. Hon var verkligen bäst♥ Men nu har jag bestämt att inte rida henne nått mer.. Är alldeles förstor så.. Säger bara lycka till , till dej som sköter om henne nu. Hoppas ni kan lära känna varann lika bra som vi gjorde, och ha lika kul!

                              

                             

           



Städat och städat

Idag städade jag ur hela skåpet. Man har verkligen mer grejor än vad man tror.. Måste ta och sortera upp allt nån dag och sälja alla gamla hästtäcken, bett osv.

Troligtvis får jag byta stall till hösten. Ska bli så himla skönt och stå i stora stallet. Inga råttor, fungerande vatten och värme haha! Är något less på att stå i ett stall med små råttor springandes överallt och råttskit. Sen att värmen frös sönder i vintras är ju en anna historia. Trodde jag skulle frysa bort eller nått sånt det var 30- i stallet. Hästarna stog med dubbla innetäcken och ett vintertäcke på...

Hindret är 130 , ser inte ut som de ;s

No riding

Ingen ridning blir de idag, känns bara dumt att sitta och nöta runt i denhär värmen. Istället får hon äta gott gräs:D

Thats why i love u


Hopp

Idag tänkte jag dressyra,men sluta med några skutt ;) Hon var jättefin. Fast itne i dressyren. Där var hon bara allmänt stark coh spänd.. Antar att de va för att de stog hinder på ridbanan. Hoppade superfint,men jag klantade mej rejält typ 5 gånger i sträck innan jag tog tag i de. BIG NO.

Btw, en rolig grejj kanske kommer hända.. :)

nostalizx

Va bara tvungen att lägga ut dehär,dom första månaderna va kämpigt.. Haha, trodde aldrig det skulle funka, och att de skulle bli nått av oss.menmen.. vindarna kan vända  ♥


höhö

Känns ganska bråttom att fixa en sådan sak



Sen ryktas det om en sådan sak



Blir nog bara finfint, får ju proffisionell hjälp så. :)

Dressyr

Dressyrtränade idag, och det gick super:D Fast sitsen suger,och jag insåg verkligen mina brister..Fokusen låg verkligen inte i formen så därav att jag inte riktigt går 100. ;) Men superfin va hon verkligen!



Förvänd galopp, stretade emot och orkade inte riktigt första varven. Sista varvet kändes perfekt. :)


mycket att göra

Ïgår började vi fixa lite i våran hästtransport. Är rätt mycket som behöver göras. Den funkar men jag vill ha den fin:) Idag har vi slipat och tvättat rent den.. På torsdag ska vi måla utvändigt! Får hoppas det blir riktigt snyggt! Om det går snabbt att få klart utvändigt så ska vi måla invädigt också, slipa bort lite rost och så. Kanske ska ta bort sparkplåtarna och sätta dit gummi ist.. Får se senare. :) Ska också ta tag i att fixa bomskydd,tkr det ser mycket proffsigare ut då:p Sen köpa en transportlampa till i vinter.. Beställa hem dekaler. Tror det ska stå Mikaela Jonsson på en sida, och Bugzi lady på andra sidan. Ska kolla med tillverkaren om det går att beställa nya stripes också! hehe. :)

Imorron ska jag rida dressyr för paula, är grymt taggad!! Hon går alltid så hilma bra och vi lyckas alltid få fram de allra bästa och finaste ur henne.. Tror hon ska få hjälpa mej på tävlingen på surf hehe. Om hon går som hon brukar göra när jag tränar för henne så skulle de inte förvåna mej om vi ligger på nästan 70%. SÅ BBRA ÄR DE:D


.

Idag vågade jag göra en läskig sak. 5 klasser blir de. Men förmodligen är hon i topptrim då.. Och förmodligen hoppas jag på att stryka från 115. Liiite för högt,okej 5 cm. Men vi får se, bushästen kanske är superfiiin i ume:D

fre: 1m, 110
lör: 105,115
sön: 110

bra priser var de också, men dom firar ju tävlingen iom deras 50 års jubileum. är segertäcke i alla klasser. och i 110 är de typ 1000 i förstapris. :)


,

Här har ni ett äkta bevis på att min häst är en utomjordning ;);)


Cool

Inte undra på att hon skämdes när vi va ute och kvällspromenixa i övik...


:)

Ett litet bevis på att min pålle varit riktigt duktig de senaste dagarna. Urusel kvalla, men nån dag framöver ska jag nog dressyrträna. Ska be mamma filma med videokamran då. :)


yäy

Dressyrpålle nr 1

..

....Visste ni att jag har ungefär 100 opublicerade inlägg om hur jag tycker och tänker med Bugzi och allt som har med det att göra. De flesta inlägg är nästan ett A4 med text..

Synd bara att jag inte vågar lägga in dom här:) Kanske ploppar upp nått jag skrev för nån månad sen.. :) Vem vet.

<3

Så underbar..


Köpa

Jag har kommit på en sak jag ska inhandla så fort som möjligt. En lädergrimma. Fin ska den va också, inget dåligt torrt läder som går av eller spricker direkt. Dessutom ska jag sätta dit en graverad skylt med "Bugzi Lady".

Leta upp lite priser, och det ligger mellan 60-120 kr ungefär. Trodde det skulle vara mycket dyrare för en graverad bricka!

Och ja , jag är tvungen att köpa en ny eftersom hon har lekt sönder sin.. Fast snarare SINA grimmor. Samanlagt är de 4 grimmor tror jag hon lyckats haft av.

Btw, Nån som har en sån? :)

In my dreams

Tänk ett föl efter Bugzi med typ Levisto Z? Undra hur ponnyaktig den skulle bli då =D

Har också hittat en fin c ponny hingst, Blue Sham. Den tävlar här uppe och har gått flera SM i hoppning tidigare. Bla ett brons 1996? Det skulle säkert bli en underbar, stor D-ponny med all framtid för sig ;)

Synd bara att hon inte får ha föl :( Om hon skulle få ha varit avelsto skulle jag ju lätt köpa ett föl om jag fick :p


Hmm..?

Är det för mycket att hoppa 5 klasser på en 3 dagars meeting? Har ju anmält mej till 4 st, men de är så opassande klasser , men som jag ändå vill hoppa. Bara att jag skulle behöva en klass före.

Känns ju mycket , vill inte slita på henne heller,<3 Men å andra sidan så när jag red 4 st klasser i 40 grader+ så måste de ha varit mer slitande än att hoppa 5 klasser på hösten när de är svalt ute.

Hjälp?? :(

...

Förlåt att jag är seg på att blogga! Men de händer inte så mycket när hästbäst vilar. :) Hon verkar faktiskt trivas i hagen nu, för hon rullar sig då varje dag och springer ut till gräset.

En sak som är skitjobbig också, sprayar på flugmedlet, sätter på flughuvan och täcket. Men ÄNDÅ så blir hon biten.. Nackdelen med att ha hage nära en "älv". Aja, hon blir ju bara lite biten så det är ju ingen större fara..

Hoppas jag får bilder från övik snart! :D Ska bli spännande att se hur de såg ut ;o Hm, jag skulle vilja ha en bild på hindret vi var sååå nära på att totalkrasha.
Med tanke på att jag red på gummityglarna, å att jag inte skulle slita hon i munnen bara släpte jag allt så dom hamnade framför huvudet ;S


nextstop@stable

Nu drar jag snart iväg till stallet. Hon ska få på sej nya dojjor. :) Hoppas hovis kan fixa hennes små "sprickor" i hovarna.. Vill verkligen inte att hon ska få en stor spricka i hoven. Tycker jag smörjer in så ofta jag kan men de kommer ändå "små" sprickor.

Sen ska jag ut och skritta i en timma. Tror det blir skritt imorron också, sen ska hon få vila nån vecka och bara gå och tjocka sej på betet! <3



En grejj i helgen jag vart ltie missnöjd med var kombinationerna. I 1m gick hon super i en kombination räcke, räcke.

Men i första 110 så stoppade hon upp sej väldigt mycket och hoppade väl nästan stillaståendes över och fick plats med 2 pyttesmå galoppsprång.

Sen i andra 110 så var det räcke oxer. Och jag ramade inte in henne ordentligt (var en konstig böjd linje) så hon sicksackade till räcket och tänkt hoppa åt sidan, men jag klämde över hon och hon fick plats med 2 små.

Allt vi har tränat på hemma har ju gått så himla bra, till och med 3 kombiantion har funkat super och hon har nästan blivit för lång ibland. :( Aja, är bara att ta nya tag!

Övik!

Kom hem för ett tag sedan från övik. Både jag och hästen är nog ganska slut.. Men vi har då visat att vi kan hoppa!!

Fredag: Hoppar 1m, klockren i grund och omhoppningen passade oss super! Mycket svängar. Hon gick så underbart bra i omhoppningen och vi vann med god marginal! :D Dessutom var klassen ÖORs lilla jubileumshopp så fick ett fint täcke broderar in typ "Jubileumshopp", planketter och blommor :).

Lördag: Börjar med en 95, jätteduktig i grunder och 0ar. Omhoppningen här var mest långa vägar, så vi sutade på en 3e plats vilket jag tycker var superbra! Fick då massa planketter igen och ett grymt snyggt schabrak från hööks?! ;)

Sen var det dags för debuten i 110. (Debuten för mej alltså,hästen kan ju redan:p). Mina förväntningar innan var väl att jag skulle bli utesluten på första hindret. Men inte de, utan vi 0ar. Men rundan såg väl inte så jättefin ut, men för att vara första gången är jag riktigt nöjd. Sen i omhopnningen safeade jag lite, men försökte svänga ändå. F0ade och fick sista placeringen där , alltså en 11:e plats och en vit rosett. Jag hade 27,92 sek. Och från plats 4 till min placering så låg ALLA på 27 sek. Då fattar ni att det handlade om småsmå marginaler.

Söndag: Trodde hon skulle vara så less, men icket. Nästan så hon var piggare. Hoppadet min andra 110 nu. Men det var en lite svårare bana, med nått titthinder. Superifn hela banan men sista hindret så var det en linje, och jag brassar på för kung och fosterland. Hittar inget avstånd och trycker av na ett galoppsprång för tidigt på en maxad oxer. Hon är så snäll och försöker ta sej över till 10000, men hon räckte inte riktigt så vi petade bakbommen.

Överlag så tror inte jag att det kunde gått så mycket bättre! Med tanke på att det har varit 30+ hela helgen, och min första meeting. Min första 110 och min första regionala tävling.

Kul att folk kommit fram och sagt att hon är jättefin, och att hon ser ut att vara så smidig och vändbar. För det är precis vad hon är :D<3

NU TAGGAR VI DM PÅ HIPPO OM EN MÅNAD!! :D
Klasserna 1m, 110 och 115!


Allt klart!

Nu har jag fixat klart allt inför i helgen. Åker imorgon kl 11 :). Kommer kanske mobilblogga, :P Så håll utkik ändå :)

Underlig känsla

Vet inte vad jag ska säga. Bugzi är sej inte lik längre, hon har blivit jättepigg, spänd, okontaktbar, rädd för allting, stissig å jag vet inte vad! Är andra som också märkt av det här.. Vet inte alls vad det är med hon:(

Sen vill hon inte äta gräs från betet, hon verkar inte alls trivas i hagen. Trodde hon skulle bli jättelycklig över att få äta gräs. Men hon kommer travandes och vill in så fort man går förbi. Sen när man leder in hon från hagen är hon helt galen, ska försöka springa över en, galoppera på stället och dra iväg.



Ridpasset idag gick iaf jättebra. Delvis. Ibland verkar hon helt frånvarande, då märker hon knappt om man tar i tygeln eller om man driver på. Och ibland går hon bättre än hon nånsin gjort. Tog också fram vattenmattan för att checka av att den funkade. Blev pallnit 5 meter framför.. FATTAR INTE VAD JAG GÖR FÖR FEL :( Hon har blivit så rädd för precis allting.


RSS 2.0